Rūkytos lašišos ir špinatų vyniotinis

Kategorija: Užkandžiai


Rūkytos lašišos ir špinatų vyniotinis

Paskelbė:
27 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • tepamas varškės sūrelis: 300 gramų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • rūkyta lašišos filė: 350 gramų
 Špinatiniam omletui:
  • šaldyti špinatai: 1 pakuotės
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • kiaušiniai: 4
  • malti juodieji pipirai
  • druska


Recepto paruošimas

1. Pradėkite nuo špinatų paruošimo. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite špinatus ir leiskite jiems trumpai pakepti.

2. Pridėkite susmulkintą česnaką ir pabarstykite pipirais bei druska. Kai špinatai suminkštėja, perkelkite juos į dubenį ir leiskite šiek tiek atvėsti.

3. Į šiek tiek atvėsusius špinatus įmaišykite kiaušinių trynius.

4. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kol susidarys standžios putos.

5. Atsargiai įmaišykite baltymus į špinatų masę, kad išlaikytumėte lengvą ir purią tekstūrą.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Paruoštą špinatų-kiaušinių masę tolygiai supilkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite apie 15 minučių, kol omletas taps šiek tiek tvirtas.

7. Ištraukus iš orkaitės, leiskite omletui atvėsti iki kambario temperatūros.

8. Į nedidelį dubenį sudėkite tepamą varškės sūrelį, įspauskite česnaką ir, jei pageidaujate, įmaišykite šviežių kapotų krapų.

9. Užtepkite šį mišinį ant atvėsusio omleto.

10. Tolygiai paskirstykite rūkytos lašišos filė gabalėlius ant sūrio masės.

11. Atsargiai suvyniokite omletą į vyniotinį, stenkitės jį tvirtai susukti. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.

12. Prieš patiekiant, vyniotinį išvyniokite iš plėvelės, supjaustykite griežinėliais ir patiekite su šviežiomis daržovėmis arba švelniu padažu. Skanaukite!

13. Santrauka: Rūkytos lašišos ir špinatų vyniotinis su tepamu varškės sūreliu – tai puikus užkandis ar patiekalas, kuriame susilieja sveikieji ingredientai: rūkyta lašiša, špinatai ir tepamas sūrelis. Vyniotinis puikiai tinka šventiniam stalui ar lengvai vakarienei.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: