"Samanoti" kiaušiniai
Kategorija: Užkandžių receptai
Ingredientai
- kiaušiniai: 4 (virti)
- švieži špinatų lapeliai: 1 saujos
- fermentinis sūris: 50 gramų
- virtos krevetės: 50 gramų
- majonezas: 1 šaukšto
- sviestas: 2 šaukštų
- druska
- malti pipirai
- džiuvesėliai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kietai virtus kiaušinius su visu lukštu perpjauname perpus (tam reikia itin aštraus peilio). Išimame minkštimą atsargiai, kad lukštas nesulūžtų.
2. Tuomet į smulkintuvą sudedame kiaušinio baltymus su tryniais, špinatų lapelius, virtas krevetes, sutarkuotą sūrį ir majonezą bei sutriname iki vientisos masės. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais.
3. Tada šaukšto pagalba "farširuojame" kiaušinių lukštus, užberiame džiuvėsėlių. Šiek tiek paspaudžiame.
4. Po to keptuvėje ištirpiname sviestą bei dedame kiaušinių lukštus įdaru į apačią. Pakepiname kelias minutes, kol viršus paskrus. Patiekiame į stalą. Skanaujame!
Panašūs receptai
Japoniški įdaryti kiaušiniai su šoninės traškučiais
Sumuštiniai su avokadais ir krevetėmis
Japoniški įdaryti kiaušiniai su keptos šoninės traškučiais
Tunu įdaryti kiaušiniai
Japoniški įdaryti kiaušiniai su keptos šoninės traškučiais
Įdaryti kiaušiniai su morkų ir paprikų įdaru
Įdaryti kiaušiniai su antienos paštetu
Nelukštentos česnakinės krevetės
SILKĖS UŽKANDIS SU KIAUŠINIU
Duonos riekelėje keptas kiaušinis
Tuno mišraine įdaryti kiaušiniai
Krevetėmis, varške ir česnakais įdaryti kiaušiniai su majonezu