Šilta špinatų maskarponės užtepėlė
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Užkandžių receptai

Ingredientai:
- šaldyti špinatai: 200 gramų
- svogūnai: 1 nedidelio
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai: ketvirčio arbatinio šaukštelio
- maltas muskatas: ketvirčio arbatinio šaukštelio
- maskarponės sūris: 250 gramų
- smulkiai tarkuotas kietasis sūris: 0,5 puodelio (mano pasirinkimas Rokiškio "montecampo")
Recepto paruošimas:
- Iš pradžių įkaitinkite orkaitę.
- Keptuvėje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, sudėkite špinatus ir juos sušildykite.
- Berkite druską (su ja atsargiai, nes kietasis sūris sūrokas), pipirus bei muskatą, išmaišykite.
- Nukelkite nuo ugnies ir gerai įmaišykite mascarpone sūrį bei tarkuotą kietąjį.
- Dėkite gautą masę į kepimo indelius, šaukite į orkaitę 30 minučių arba kol paviršius paruduos, o šonuose pradės burbuliuoti.
- Tuo metu, kol užtepėlė kepa, susipjaustykite mėgstamą duonelę ir apkepkite aliejumi pateptoje keptuvėje.
- Valgykite užtepėlę užtepę ant paskrudintos duonelės...
- ...ar tiesiog kabinkite duoną panaudodami kaip šaukštą. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
spinatai, maskarpone, uztepele, receptai, receptas, uztepeles receptas, maskarpones receptas
Panašūs receptai

Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone

Kumpgio, agurko suktinukai su traškia duonele

Česnakinė morkų užtepėlė

Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai

Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai

Užkandžiai su pomidorais ir fetos sūrio užtepėle

Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė

Naminis lydytas varškės sūris

Ožkos sūrio užtepėlė su žalumynais ir grietine

Sumuštiniai su burokėlių - raudonųjų pupelių užtepėle

Karštai rūkytos skumbrės paštetas - užtepėlė su krienais

lašišos užtepėlė su lydytu sūriu