Užkandinis morkų vyniotinis su vištiena
Kategorija: Užkandžiai
Tai nerealiai skanus vyniotinis su vištiena. Labai greitai pradingo nuo stalo, buvau jį paruošusi savo gimtadieniui.
1. Pirmiausia morkas stambiai sutarkuojame ir trumpai apkepame keptuvėje su sviestu. Atvėsiname.
2. Tuomet sudedame kiaušinių trynius, įberiame druskos ir pipirų.
3. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžios masės ir sumaišome su morkomis.
4. Gautą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę formą.
5. Kepame maždaug 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Po to iškepusį pagrindą apverčiame ant kito popieriaus lapo, nuimame popierių ant kurio kepė. Jeigu popierius labai prilipo, ant viršaus uždedame drėgną rankšluostį - šitaip popierius labai lengvai nusiims. Iškeptą pagrindą atvėsiname.
7. Įdaras: Supjaustome virtą vištieną, susmulkiname pistacijų riešutus, krapus ir česnaką.
8. Viską sudedame į varškę, įdedame grietinę (arba mėgstamą majonezą), įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.
9. Įdarą gerai išmaišome ir sutepame morkų pagrindą.
10. Susukame vyniotinį ir pastatome į šaldytuvą porai valandų.
11. Sustingusį vyniotinį supjaustome. Lepinamės!
Ingredientai
- Pagrindui:
- morkos: ~500 gramų
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai: 4
- druska
- pipirai
- Įdarui:
- varškė: 2 pakelių
- grietinė: 4 valgomųjų šaukštų (norint dar pikantiškesnio skonio, galima dėti mėgstamą majonezą)
- vištienos krūtinėlės: 1 (virtos)
- česnakas: kelių skiltelių
- pistacijų riešutai
- krapai
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas stambiai sutarkuojame ir trumpai apkepame keptuvėje su sviestu. Atvėsiname.
2. Tuomet sudedame kiaušinių trynius, įberiame druskos ir pipirų.
3. Kiaušinių baltymus išplakame iki standžios masės ir sumaišome su morkomis.
4. Gautą masę supilame į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę formą.
5. Kepame maždaug 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Po to iškepusį pagrindą apverčiame ant kito popieriaus lapo, nuimame popierių ant kurio kepė. Jeigu popierius labai prilipo, ant viršaus uždedame drėgną rankšluostį - šitaip popierius labai lengvai nusiims. Iškeptą pagrindą atvėsiname.
7. Įdaras: Supjaustome virtą vištieną, susmulkiname pistacijų riešutus, krapus ir česnaką.
8. Viską sudedame į varškę, įdedame grietinę (arba mėgstamą majonezą), įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.
9. Įdarą gerai išmaišome ir sutepame morkų pagrindą.
10. Susukame vyniotinį ir pastatome į šaldytuvą porai valandų.
11. Sustingusį vyniotinį supjaustome. Lepinamės!
Raktažodžiai:
morkos, sviestas, kiausiniai, druska, pipirai, varske, grietine, vistiena, vistienos krutinele, cesnakas, pistacijos, krapai
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Šokoladinis pyragaitis su putėsiais
Bulvių „lizdai“ su vištiena.
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
Grikių apkepas su morkomis
Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
Varškės apkepas
Morkų ir varškės apkepas
Keto varškės apkepas
Vyniotinis su vištienos krūtinėle ir špinatais
Cukinijų ir morkų sklindžiai
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Vištienos krūtinėlė majoneze
Avgolemono sriubyte
Šamo maltinukai orkaitėje
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Įdaryta vištiena su ūsuotais grybais sluoksniuotoje tešloje pagal Oliverį
Įdarytos vištų šlaunelės
Morkų humusas, keptas orkaitėje
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Vyniotinis su varške ir uogomis
Kiaulienos odelių ir vištienos vyniotinis