Sotus tortilijos suktinukas pusryčiams su kiaušiniene ir kumpeliu
Kategorija: Užkandžiai
Ingredientai
- Pilno grūdo tortilijos lavašas: 1 vnt.
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Rūkyto kumpelio: 1-2 gabalėliai (apie 30 g)
- Kietasis sūris (tarkuotas): 20 g
- Ghee sviestas (kepimui): 1 arb. šaukštas
- Philadelfijos sūrelis: 20 g
- Špinatai: saujelė
Recepto paruošimas
1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštelį ghee sviesto ant vidutinės ugnies.
2. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį, įdėkite tarkuotą sūrį ir smulkintą rūkytą kumpelį.
3. Išplakite mišinį, kol viskas gerai susimaišys.
4. Supilkite kiaušinio ir kumpelio mišinį į keptuvę ir kepkite, kol kiaušinienė taps puri ir sūris ištirps.
5. Tortilijos lavašą ištepkite Philadelfijos sūreliu, tolygiai paskirstydami iki pat kraštų.
6. Ant lavašo vidurio dėkite kiaušinienę, uždėkite šviežių špinatų lapų ir švelniai susukite lavašą į suktinuką.
7. Grąžinkite suktinuką į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, pasukdami iš visų pusių, kol lavašas įgaus auksinį atspalvį.
8. Suktinuką patiekite šiltą, vieną arba su mėgstamu padažu.
9. Santrauka: Sotus tortilijos suktinukas pusryčiams su kiaušiniene ir kumpeliu yra lengvai pagaminamas, tačiau itin sotus ir maistingas užkandis. Jame dera baltymai iš kiaušinio ir kumpelio, sveikieji riebalai iš ghee sviesto bei pilno grūdo angliavandeniai iš tortilijos lavašo, užtikrinantys ilgesnį sotumo jausmą. Tinkamas pasirinkimas greitiems pusryčiams ar pietums.