Pikantiški lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu

Kategorija: Užkandžių receptai


Pikantiški lavašo suktinukai su rūkyta dešra ir sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Lavašas: 2 vnt.
  • Majonezas: 4 valg. šaukštai
  • Karštai rūkyta dešra (smulkiai pjaustyta): 200 g
  • Pomidorai (pjaustyti): 2 vnt.
  • Svogūnas (smulkiai pjaustytas): 1 vnt.
  • Tarkuotas sūris: 150 g
  • Chalapos aitriosios paprikos (pagal skonį): 1 vnt.
  • Krapai (smulkinti): 2 valg. šaukštai
  • Petražolės (smulkintos): 2 valg. šaukštai
  • Kiaušinis: 2 vnt.
  • Augalinis aliejus (kepimui): 2 valg. šaukštai


Recepto paruošimas

1. Lavašo paruošimas: Lavašą dėkite ant lygaus paviršiaus ir tolygiai aptepkite majonezu, stengdamiesi nepalikti sausų vietų.

2. Įdaro paskirstymas: Ant majonezo sluoksnio išdėliokite smulkiai pjaustytą rūkytą dešrą. Tada pridėkite pjaustytus pomidorus ir svogūną, kad užpildytumėte lavašo paviršių.

3. Sūrio ir prieskonių pridėjimas: Tolygiai apibarstykite tarkuotu sūriu. Jei mėgstate aštriau, ant viršaus išdėliokite smulkiai supjaustytas chalapos paprikas.

4. Žalumynų naudojimas: Pabarstykite smulkintais krapais ir petražolėmis, kad patiekalas taptų aromatingesnis.

5. Lavašo susukimas: Atsargiai susukite lavašą į ritinį, pradėdami nuo vieno krašto, kol visas įdaras bus tvarkingai suvyniotas viduje.

6. Atvėsinimas: Susuktą lavašą įvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 20-30 minučių, kad jis sutvirtėtų.

7. Pjaustymas: Aštriu peiliu supjaustykite lavašą į maždaug 2 cm storio griežinėlius, stengdamiesi nepažeisti įdaro struktūros.

8. Kiaušinio plakimo paruošimas: Dubenyje suplakite kiaušinius, kol susidarys vienalytė masė.

9. Griežinėlių apvoliojimas: Kiekvieną griežinėlį įmerkite į kiaušinio plakinį, užtikrinant, kad visas paviršius pasidengtų.

10. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Dėkite griežinėlius į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos.

11. Riebalų pašalinimas: Ištrauktus griežinėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertumėte perteklinį aliejų.

12. Patiekimas: Karštus lavašo suktinukus patiekite kaip užkandį arba kartu su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, česnakiniu ar jogurtiniu.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook