Lazanija su faršu ir baltu padažu

Kategorija: Kiauliena


Lazanija su faršu ir baltu padažu

Paskelbė:
09 Kovo 2024

Ingredientai


  • lazanijos lakštai
  • faršas: 500 gramų (buvo naudojamas kiaulienos faršas)
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • svogūnai: pagal skonį
  • česnakas: pagal skonį
  • pienas: 500 mililitrų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • sviestas: 50 gramų
  • sūris



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių lazanijos lakštus pagaminkite pagal nurodymus ant jų pakuotės.

2. Patarimas: Kad lazanija būtų skanesnė, faršą namie susimalkite patys, o ne naudokite pirktinį, su juo skonis nebūna toks geras. :)

3. Faršą pakepinkite ant aliejaus su prieskoniais (pagal skonį).

4. Supjaustykite svogūną.

5. Smulkiai sukapokite česnaką arba sumalkite trintuvu.

6. Tuomet į gilų dubenį meskite konservuotus pomidorus, juos sutraiškykite, įberkite nedaug bazilikų, supjaustykite svogūną bei daug daug daug česnako.

7. Pusę paruošto padažo supilkite į indą, kur bus ruošiama lazanija. Kitą pusę padažo įpilkite į keptuvę bei faršą kiek patroškinkite tame padaže.

8. Tada ruošiame baltąjį padažą:Dubenėlyje ištirpinkite sviestą.

9. Sudėkite miltus, maždaug 2-3 minutes pakepinkite ant nedidelės ugnies.

10. Maišydamos supilkite pieną bei maišykite tol, kol sutirštės. Ant pomidorų padažu aptepto indo dėkite pirmąjį lakštų sluoksnį, ant jo – faršą.

11. Uždėkite dar vieną lakštų sluoksnį, ant jo – baltąjį padažą. Ir taip sluoksniuokite, kol pasibaigs lakštai.

12. Paskutinį sluoksnį aptepkite su baltu padažu bei dėkite į orkaitę maždaug 30 minučių.

13. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, lazaniją apibarstykite sūriu. Mėgaukitės:)


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: