Lazanija su faršu ir baltu padažu
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- lazanijos lakštai
- faršas: 500 gramų (buvo naudojamas kiaulienos faršas)
- konservuoti pomidorai: 1 skardinės
- svogūnai: pagal skonį
- česnakas: pagal skonį
- pienas: 500 mililitrų
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 50 gramų
- sūris
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių lazanijos lakštus pagaminkite pagal nurodymus ant jų pakuotės.
2. Patarimas: Kad lazanija būtų skanesnė, faršą namie susimalkite patys, o ne naudokite pirktinį, su juo skonis nebūna toks geras. :)
3. Faršą pakepinkite ant aliejaus su prieskoniais (pagal skonį).
4. Supjaustykite svogūną.
5. Smulkiai sukapokite česnaką arba sumalkite trintuvu.
6. Tuomet į gilų dubenį meskite konservuotus pomidorus, juos sutraiškykite, įberkite nedaug bazilikų, supjaustykite svogūną bei daug daug daug česnako.
7. Pusę paruošto padažo supilkite į indą, kur bus ruošiama lazanija. Kitą pusę padažo įpilkite į keptuvę bei faršą kiek patroškinkite tame padaže.
8. Tada ruošiame baltąjį padažą:Dubenėlyje ištirpinkite sviestą.
9. Sudėkite miltus, maždaug 2-3 minutes pakepinkite ant nedidelės ugnies.
10. Maišydamos supilkite pieną bei maišykite tol, kol sutirštės. Ant pomidorų padažu aptepto indo dėkite pirmąjį lakštų sluoksnį, ant jo – faršą.
11. Uždėkite dar vieną lakštų sluoksnį, ant jo – baltąjį padažą. Ir taip sluoksniuokite, kol pasibaigs lakštai.
12. Paskutinį sluoksnį aptepkite su baltu padažu bei dėkite į orkaitę maždaug 30 minučių.
13. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, lazaniją apibarstykite sūriu. Mėgaukitės:)