Kiaulienos kukuliai iš faršo
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- malta mėsa: 500 gramų (naudoju kiaulieną)
- kiaušiniai: 1
- krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
- majonezas: 2 arbatinių šaukštelių
- česnakas: 1 skiltelės
- maltos mėsos prieskoniai
Taip pat:
- skustos bulvės: ~500 gramų
- druska
- pipirai
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, o ne naudoti pirktinį, nes su juo rezultatas nebūna toks geras.
2. Iš pradžių maltą mėsą susimaišykite su visais ingredientaus.
3. Tuomet bulves apvirkite pasūdytame vandenyje maždaug 10 minučių.
4. Po to drėgnomis rankomis suformuokite kamuoliukus.
5. Ant medinių iešmelių maukite pakaitomis tai bulves, tai mėsos kamuolėlius.
6. Tada aliejų sumaišykite su druska bei pipirais, aptepkite bulves.
7. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol bulvės įgaus auksinę spalvą. Patiekite ir mėgaukitės!
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
KĖDAINIŲ BLYNAI
Cukinijų ir faršo kotletai
Kotletukai su bulvėmis grietinės-pomidorų padaže
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Įdaryti kiaulienos kotletai su bulvių koše ir sviestu
ČENAKAI SU KIAULIENA
Lietuviški čenakai su kiauliena ir daržovėmis
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Troškinys su kiauliena ir bulvėmis
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Faršo ir bulvių kepsnys
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
KIAULIENOS SUKTINUKAI SU FETA SŪRIU
KIAULIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINUKAS
MALTOS MĖSOS APKEPAS