Omletas su pievagrybiais ir šonine keksiukų formelėse
Kategorija: Užkandžių receptai

Ingredientai
- pievagrybiai: 6
- kiaušiniai: 3
- porai: 0,5
- česnakas: 1 skiltelės
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- šaltai rūkyta šoninė: 100 gramų
- krapai: pundelio
- laiškinis česnakas: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia porą supjaustykite žiedais, pievagrybius riekelėmis, o česnaką pasmulkinkite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
3. Suberkite porus ir česnaką. Pakepinkite kelias minutes.
4. Tuomet sudėkite pievagrybius. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepinkite kelias minutes.
5. Kiaušinius muškite į dubenį, paplakite šakute. Įmaišykite kepintus pievagrybius su daržovėmis. Gerai išmaišykite.
6. Į keksiukų formeles klokite plonai pjaustytos šoninės juostelės, suformuojant krepšelį.
7. Šaukštu pilkite kiaušinio plakinį.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug 15-20 minučių.
9. Iškepusius keksiukus pabarstykite susmulkintais žalumynais. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

Omletas su smidrais ir pievagrybiais

Orkaitėje kepti kiaušinių keksiukai su kiaulienos šonine, pievagrybiais ir paprikomis

Omletas su smidrais, meškiniu česnaku ir šonine

Puikiai pavykę sumuštiniai su pievagrybiais

UŽKANDĖLĖ SU GRYBAIS

Kepti smidrai su poru ir kiaušiniu

Sumuštinis su krevetėmis ir porais

Gimtadienio vaišės, užkandžiai - stalas suaugusiems

Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke

Orkaitėje keptas omletas su šonine, špinatais ir sūriu

Kiaušinio ir šoninės duetas - greitiems pusryčiams!

Orkaitėje kepti batono krepšeliai su kiaušiniu ir rūkyta šonine