Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena

Kategorija: Užkandžiai


Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena

Paskelbė:
21 Kovo 2022
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug ~50 kąsniukų - užkandukų.



Ingredientai



  • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (6 lapelių)
  • kepti vištienos ketvirčiai: 2 nedidelių (grynos vištienos ~300 gramų)
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • aliejus: pakepinimui
  • kiaušiniai: 1
  • saldus čili padažas: 2 valgomųjų šaukštų (iš bėdos galite keisti pomidorų padažu)
  • sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • sezamų aliejus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (neprivaloma)
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio (galite ir mažiau, nes tikrai jaučiasi)
  • maltas dž. imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malti juodieji pipirai
  • šviežia kalendra (neprivaloma)
  • malti džiūvėsėliai: 1 valgomojo šaukšto (nebūtina, nebent masė ganėtinai šlapia pasirodytų)
  • kiaušiniai: 1 nedidelio (kąsniukų aptepimui)
  • sezamo sėklos (kąsniukų apibarstymui)


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia tešlą atšildome.
2. Tuomet vištieną atskiriame nuo kaulų bei smulkiai supjaustome (galite ir mėsmale sumalti).
3. Smulkiai supjaustytą svogūną lengvai pakepiname aliejuje, sudedame pakepinti bei susmulkintą česnaką (labai neturint laiko, galite ir nekepinti, labai skonis nenukenčia).
4. Tada viską sudedame prie vištienos. Įmušame kiaušinį, įdedame čili padažo, sojos padažo, sezamų aliejaus, prieskonius, smulkiai supjaustytus kalendros lapelius, džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišome.
5. Po to imame vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstome porą šaukštų įdaro, kraštus patepame kiaušinio plakiniu bei suvyniojame į rulonėlį.
6. Supjaustome į 8-9 gabaliukus.
7. Juos dedame siūle žemyn į su kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepame viršų plaktu kiaušiniu bei pabarstome sezamo sėklomis.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: