Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Kategorija: Užkandžiai
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug ~50 kąsniukų - užkandukų.
1. Pirmiausia tešlą atšildome.
2. Tuomet vištieną atskiriame nuo kaulų bei smulkiai supjaustome (galite ir mėsmale sumalti).
3. Smulkiai supjaustytą svogūną lengvai pakepiname aliejuje, sudedame pakepinti bei susmulkintą česnaką (labai neturint laiko, galite ir nekepinti, labai skonis nenukenčia).
4. Tada viską sudedame prie vištienos. Įmušame kiaušinį, įdedame čili padažo, sojos padažo, sezamų aliejaus, prieskonius, smulkiai supjaustytus kalendros lapelius, džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišome.
5. Po to imame vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstome porą šaukštų įdaro, kraštus patepame kiaušinio plakiniu bei suvyniojame į rulonėlį.
6. Supjaustome į 8-9 gabaliukus.
7. Juos dedame siūle žemyn į su kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepame viršų plaktu kiaušiniu bei pabarstome sezamo sėklomis.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
Ingredientai
- sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (6 lapelių)
- kepti vištienos ketvirčiai: 2 nedidelių (grynos vištienos ~300 gramų)
- svogūnai: 1
- česnakas: 2-3 skiltelių
- aliejus: pakepinimui
- kiaušiniai: 1
- saldus čili padažas: 2 valgomųjų šaukštų (iš bėdos galite keisti pomidorų padažu)
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- sezamų aliejus: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (neprivaloma)
- karis: 1 arbatinio šaukštelio (galite ir mažiau, nes tikrai jaučiasi)
- maltas dž. imbieras: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti juodieji pipirai
- šviežia kalendra (neprivaloma)
- malti džiūvėsėliai: 1 valgomojo šaukšto (nebūtina, nebent masė ganėtinai šlapia pasirodytų)
- kiaušiniai: 1 nedidelio (kąsniukų aptepimui)
- sezamo sėklos (kąsniukų apibarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia tešlą atšildome.
2. Tuomet vištieną atskiriame nuo kaulų bei smulkiai supjaustome (galite ir mėsmale sumalti).
3. Smulkiai supjaustytą svogūną lengvai pakepiname aliejuje, sudedame pakepinti bei susmulkintą česnaką (labai neturint laiko, galite ir nekepinti, labai skonis nenukenčia).
4. Tada viską sudedame prie vištienos. Įmušame kiaušinį, įdedame čili padažo, sojos padažo, sezamų aliejaus, prieskonius, smulkiai supjaustytus kalendros lapelius, džiūvėsėlius. Viską gerai išmaišome.
5. Po to imame vieną tešlos lapelį, per vidurį išilgai paskirstome porą šaukštų įdaro, kraštus patepame kiaušinio plakiniu bei suvyniojame į rulonėlį.
6. Supjaustome į 8-9 gabaliukus.
7. Juos dedame siūle žemyn į su kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (įmanoma visus 50 kąsniukų sutalpinti ir į vieną skardą), patepame viršų plaktu kiaušiniu bei pabarstome sezamo sėklomis.
8. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
Raktažodžiai:
tesla, sluoksniuota tesla, vistiena, uzkandziai, bemiele tesla, aliejus, kiausiniai, cili padazas, soju padazas, karis, juodieji pipirai
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
SPAGETI MAKARONAI SU VIŠTIENOS IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
AVIENOS-VIŠTIENOS MALTINUKAI SU PORAIS
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI
UŽKANDĖLĖ SU KREVETĖMIS
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MEDAUS - CINAMONO MARINATE
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Čičinsko kepsniai
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis