Puikus užkandis iš vištos file
Kategorija: Užkandžiai / Vištiena ir paukštiena
Ingredientai:
– 2 vištienos file
– 150 g. kvietinių miltų ( apie 5 valg.šaukštus)
– 2 kiaušiniai
– pusės citrinos sultys
– 2 valg.šaukštai aliejaus +kepimui
– 3-5 valg.šaukštai vandens
– druska, juodi malti pipirai, čili pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Pradėsime nuo tešlos paruošimo: į dubenėlį beriame 5 valgomuosius šaukštus su kaupu miltų, įmušame kiaušinius, išspaudžiame pusės citrinos sultis, juoduosius maltus pipirus ir čili pipirus.
Patarimas. Jei mėgstate citrinos aromatą, tai kartu su sultimis galite įdėti į tešlą ir citrinos žievelę. Po to įpilame porą šaukštų aliejaus, suplakame tešlą šluotele. Vandenį pilame po truputį, kad tešla gautųsi tirštesnė nei blynams.
Vištos file nuplauname, nusausiname, iš pradžių pjaustome išilgai į 3 dalis. Jas pjaustome išilgai, plonomis ilgomis juostelėmis. File juosteles dedame į dubenį su tešla, kruopščiai maišome. Į keptuvę pilame pakankamą kiekį aliejaus, įkaitiname jį ir dedame po juostelę vištos file.
Kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol pagels. Lėkštę dengiame salotų lapais, dedame gatavas mėsos juosteles ir patiekiame. Galima papildyti mėgstamu padažu.
– 2 vištienos file
– 150 g. kvietinių miltų ( apie 5 valg.šaukštus)
– 2 kiaušiniai
– pusės citrinos sultys
– 2 valg.šaukštai aliejaus +kepimui
– 3-5 valg.šaukštai vandens
– druska, juodi malti pipirai, čili pipirai – pagal skonį
Paruošimas:
Pradėsime nuo tešlos paruošimo: į dubenėlį beriame 5 valgomuosius šaukštus su kaupu miltų, įmušame kiaušinius, išspaudžiame pusės citrinos sultis, juoduosius maltus pipirus ir čili pipirus.
Patarimas. Jei mėgstate citrinos aromatą, tai kartu su sultimis galite įdėti į tešlą ir citrinos žievelę. Po to įpilame porą šaukštų aliejaus, suplakame tešlą šluotele. Vandenį pilame po truputį, kad tešla gautųsi tirštesnė nei blynams.
Vištos file nuplauname, nusausiname, iš pradžių pjaustome išilgai į 3 dalis. Jas pjaustome išilgai, plonomis ilgomis juostelėmis. File juosteles dedame į dubenį su tešla, kruopščiai maišome. Į keptuvę pilame pakankamą kiekį aliejaus, įkaitiname jį ir dedame po juostelę vištos file.
Kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių kol pagels. Lėkštę dengiame salotų lapais, dedame gatavas mėsos juosteles ir patiekiame. Galima papildyti mėgstamu padažu.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
TRIUŠIENOS JUOSTELĖS ALAUS TEŠLOJE
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Pica su faršu
Tortas "Krepvilis"
JAUTIENOS STEIKAS SU KEPTU KIAUŠINIU IR AŠTRIU PADAŽU
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Vištienos kepsneliai su šonine
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
Labai skanios spurgos
Greiti blynai
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“