Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!
Kategorija: Užkandžiai
Ar Jūs mėgstate žiedinius kopūstus? Jeigu ne, Jūs tikriausiai nežinote, kaip juos pagaminti neįtikėtinai gardžius bei kvepiančius!
Išties, tinkamai paruošti žiediniai kopūstai yra itin malonaus skonio. Neįtikėtinai gardūs, kvepiantys ir subtiliai traškia pluta. Šis užkandis nepaliks nė vieno abejingo. Tikrai labai nesudėtinga jį paruošti: sudedamosios dalys yra labai paprastos bei visiems prieinamos.
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą gerai nuplauname bei padaliname nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet sudedame į puodą su vandeniu ir palaukiame, kol vanduo užvirs.
3. Kai tik vanduo užverda, įberiame druskos pagal savo skonį.
4. Leidžiame kopūstams virti maždaug 5 minutes ir nukeliame nuo viryklės.
5. Tada kopūstus išimame iš vandens, sudedame į atskirą indą ir leidžiame atvėsti.
6. Per tą laiką, kol atvės, paruošiame tešlą. Tam mums prireiks gilaus indo, kuriame sumaišysime visus tešlos ingredientus.
7. Į pasiruoštą indą supilame 100 gramų grietinės (grietinę galite keisti natūraliu jogurtu). Atskirame inde išplakame kiaušinį ir supilame prie grietinės.
8. Susmulkiname česnako skiltelę. Smulkiai supjaustome šviežius krapus.
9. Sudedame į indą su grietine, taip pat miltus, druską, maltus juoduosius pipirus, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir viską labai gerai sumaišome iki vientisos masės.
10. Supilame augalinį aliejų į keptuvę ir įkaitiname. Žiedinį kopūstą sudedame į tešlą ir apvoliojame, tada dedame į keptuvę. Kepame iš visų pusių iki aukso spalvos.
11. Patarimas: Česnakinis padažas fantastiškai prie šių kopūstų. Norėdamos jį pasigaminti, sumaišome grietinę, majonezą, supjaustytą česnaką ir šiek sukapotų krapų. Štai padažiukas ir pagamintas (ingredientų kiekius reguliuojame pagal savo skonį). Skanaus!
Išties, tinkamai paruošti žiediniai kopūstai yra itin malonaus skonio. Neįtikėtinai gardūs, kvepiantys ir subtiliai traškia pluta. Šis užkandis nepaliks nė vieno abejingo. Tikrai labai nesudėtinga jį paruošti: sudedamosios dalys yra labai paprastos bei visiems prieinamos.
Ingredientai
- žiedinių kopūstų: 300-400 gramų
- kvietinių miltų: 50 gramų
- grietinės: 100 gramų (arba natūralaus jogurto)
- kiaušinių: 1
- česnako: 1 skiltelės
- kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltų paprikos miltelių: 1 šaukštelio
- šviežių krapų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- augalinio aliejaus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą gerai nuplauname bei padaliname nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet sudedame į puodą su vandeniu ir palaukiame, kol vanduo užvirs.
3. Kai tik vanduo užverda, įberiame druskos pagal savo skonį.
4. Leidžiame kopūstams virti maždaug 5 minutes ir nukeliame nuo viryklės.
5. Tada kopūstus išimame iš vandens, sudedame į atskirą indą ir leidžiame atvėsti.
6. Per tą laiką, kol atvės, paruošiame tešlą. Tam mums prireiks gilaus indo, kuriame sumaišysime visus tešlos ingredientus.
7. Į pasiruoštą indą supilame 100 gramų grietinės (grietinę galite keisti natūraliu jogurtu). Atskirame inde išplakame kiaušinį ir supilame prie grietinės.
8. Susmulkiname česnako skiltelę. Smulkiai supjaustome šviežius krapus.
9. Sudedame į indą su grietine, taip pat miltus, druską, maltus juoduosius pipirus, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir viską labai gerai sumaišome iki vientisos masės.
10. Supilame augalinį aliejų į keptuvę ir įkaitiname. Žiedinį kopūstą sudedame į tešlą ir apvoliojame, tada dedame į keptuvę. Kepame iš visų pusių iki aukso spalvos.
11. Patarimas: Česnakinis padažas fantastiškai prie šių kopūstų. Norėdamos jį pasigaminti, sumaišome grietinę, majonezą, supjaustytą česnaką ir šiek sukapotų krapų. Štai padažiukas ir pagamintas (ingredientų kiekius reguliuojame pagal savo skonį). Skanaus!
Raktažodžiai:
kopustai, ziediniai kopustai, tesla, kepti kopustai, miltai, grietine, kiausiniai, krapai, druska, pipirai, aliejus
Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais
Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)
Žiedinių kopūstų salotos
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS
Naudingi patarimai apie daržoves
Greitai marinuoti kopustai
Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS
Raugintų kopūstų sriuba
Beatos raugintų kopūstų sriuba
Vegetariški balandėliai be mėsos
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Spragėsių - popkornų prieskoniai
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Kiaulienos kotletai su traškia plutele
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Rudeninė daržovių sriuba
Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).