Neįtikėtinai skanūs žiediniai kopūstai kepti tešloje!

Ar Jūs mėgstate žiedinius kopūstus? Jeigu ne, Jūs tikriausiai nežinote, kaip juos pagaminti neįtikėtinai gardžius bei kvepiančius!
Išties, tinkamai paruošti žiediniai kopūstai yra itin malonaus skonio. Neįtikėtinai gardūs, kvepiantys ir subtiliai traškia pluta. Šis užkandis nepaliks nė vieno abejingo. Tikrai labai nesudėtinga jį paruošti: sudedamosios dalys yra labai paprastos bei visiems prieinamos.
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą gerai nuplauname bei padaliname nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet sudedame į puodą su vandeniu ir palaukiame, kol vanduo užvirs.
3. Kai tik vanduo užverda, įberiame druskos pagal savo skonį.
4. Leidžiame kopūstams virti maždaug 5 minutes ir nukeliame nuo viryklės.
5. Tada kopūstus išimame iš vandens, sudedame į atskirą indą ir leidžiame atvėsti.
6. Per tą laiką, kol atvės, paruošiame tešlą. Tam mums prireiks gilaus indo, kuriame sumaišysime visus tešlos ingredientus.
7. Į pasiruoštą indą supilame 100 gramų grietinės (grietinę galite keisti natūraliu jogurtu). Atskirame inde išplakame kiaušinį ir supilame prie grietinės.
8. Susmulkiname česnako skiltelę. Smulkiai supjaustome šviežius krapus.
9. Sudedame į indą su grietine, taip pat miltus, druską, maltus juoduosius pipirus, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir viską labai gerai sumaišome iki vientisos masės.
10. Supilame augalinį aliejų į keptuvę ir įkaitiname. Žiedinį kopūstą sudedame į tešlą ir apvoliojame, tada dedame į keptuvę. Kepame iš visų pusių iki aukso spalvos.
11. Patarimas: Česnakinis padažas fantastiškai prie šių kopūstų. Norėdamos jį pasigaminti, sumaišome grietinę, majonezą, supjaustytą česnaką ir šiek sukapotų krapų. Štai padažiukas ir pagamintas (ingredientų kiekius reguliuojame pagal savo skonį). Skanaus!
Išties, tinkamai paruošti žiediniai kopūstai yra itin malonaus skonio. Neįtikėtinai gardūs, kvepiantys ir subtiliai traškia pluta. Šis užkandis nepaliks nė vieno abejingo. Tikrai labai nesudėtinga jį paruošti: sudedamosios dalys yra labai paprastos bei visiems prieinamos.
Ingredientai
- žiedinių kopūstų: 300-400 gramų
- kvietinių miltų: 50 gramų
- grietinės: 100 gramų (arba natūralaus jogurto)
- kiaušinių: 1
- česnako: 1 skiltelės
- kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltų paprikos miltelių: 1 šaukštelio
- šviežių krapų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- augalinio aliejaus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žiedinį kopūstą gerai nuplauname bei padaliname nedideliais gabaliukais.
2. Tuomet sudedame į puodą su vandeniu ir palaukiame, kol vanduo užvirs.
3. Kai tik vanduo užverda, įberiame druskos pagal savo skonį.
4. Leidžiame kopūstams virti maždaug 5 minutes ir nukeliame nuo viryklės.
5. Tada kopūstus išimame iš vandens, sudedame į atskirą indą ir leidžiame atvėsti.
6. Per tą laiką, kol atvės, paruošiame tešlą. Tam mums prireiks gilaus indo, kuriame sumaišysime visus tešlos ingredientus.
7. Į pasiruoštą indą supilame 100 gramų grietinės (grietinę galite keisti natūraliu jogurtu). Atskirame inde išplakame kiaušinį ir supilame prie grietinės.
8. Susmulkiname česnako skiltelę. Smulkiai supjaustome šviežius krapus.
9. Sudedame į indą su grietine, taip pat miltus, druską, maltus juoduosius pipirus, kepimo miltelius, paprikos miltelius ir viską labai gerai sumaišome iki vientisos masės.
10. Supilame augalinį aliejų į keptuvę ir įkaitiname. Žiedinį kopūstą sudedame į tešlą ir apvoliojame, tada dedame į keptuvę. Kepame iš visų pusių iki aukso spalvos.
11. Patarimas: Česnakinis padažas fantastiškai prie šių kopūstų. Norėdamos jį pasigaminti, sumaišome grietinę, majonezą, supjaustytą česnaką ir šiek sukapotų krapų. Štai padažiukas ir pagamintas (ingredientų kiekius reguliuojame pagal savo skonį). Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
kopustai ziediniai kopustai tesla kepti kopustai miltai grietine kiausiniai krapai druska pipirai aliejus
O čia labai skanu! :)

Kiaulienos kotletai su traškia plutele

Vegetariški balandėliai be mėsos

Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba

Keptuvėje - svieste kepti kalafiorai (žiediniai kopūstai)

Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu

Jūros kopūstų ir morkų salotos

Troškinti kopūstai su dešrelėmis

Raugintų kopūstų sriuba

Žiedinių kopūstų salotos

Spragėsių - popkornų prieskoniai

Beatos raugintų kopūstų sriuba

Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais

Žiedinių kopūstų salotos su kiaušiniais

Rudeninė daržovių sriuba

Plikyta tešla. Iš jos galima gaminti plikytus pyragaičius (eklerus).

Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos

Naudingi patarimai apie daržoves

GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI

NEĮTIKĖTINAI SKANŪS KOTLETAI IR NEI GRAMO MĖSOS

Greitai marinuoti kopustai

TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS

ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS

Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais

RAUGINTŲ KOPŪSTŲ IR SILKĖS UŽKANDIS