Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!

Kategorija: Užkandžiai


Kūčiukai su aguonomis - patys paprasčiausi!

Paskelbė:
21 Gruodžio 2020

Šiuos kūčiukus su aguonomis iškepė mano vaikai, man liko tik nufotografuoti ir aprašyti ką jos darė. Gavosi super skanūs. Rekomenduoju!


Ingredientai


    • miltai: 500 gramų
    • aliejus: 60 mililitrų
    • druska: 25 gramų
    • cukrus: 40 gramų
    • vanduo: 250 mililitrų
    • sausos mielės: 5 gramų
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų


  1. Recepto paruošimas

  2. 1. Iš pradžių miltus sumaišykite su aguonomis, cukrumi, druska ir mielėmis.
  3. 2. Vandenį pašildykite ir supilkite į miltų mišinį.
  4. 3. Taipogi ten įpilkite aliejų. Masę gerai išmaišykite ir minkykite rankomis, tol, kol nebelimpa prie jų.
  5. 4. Užklokite švariu rankšluostuku ir padėkite šiltai. Kildinkite maždaug 1,5-2 valandas, kol masė patrigubėja.
  6. 5. Po to perminkykite tešlą. Formuokite ritinėlius ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
  7. 6. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių. Viduryje kepimo metu permaišykite, kad gražiai ir tolygiai iškeptų. Lepinkitės!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: