Žaliosios šparaginės pupelės su grietinėle

Kategorija: Užkandžiai


Žaliosios šparaginės pupelės su grietinėle

Paskelbė:
09 Liepos 2022
Šitaip paruoštas žaliąsias pupeles itin skanu patiekti su bulvytėmis ar/ir kokia troškinta mėsa arba kotletais. Labai rekomenduoju išmėginti.
Jeigu mėgstate, dar viską galite pagardinti česnaku.



Ingredientai



  • žaliosios šparaginės pupelės: 800 gramų
  • sviestas: 1 šaukšto
  • cukrus: šiek tiek
  • miltai: ~1 šaukšto
  • grietinėlė: 1 stiklinės
  • druska
  • petražolių lapai (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nuo žalių šparaginių pupelių anksčių nuplešiame gysleles.
2. Tada pupeles supjaustome įstrižai, išverdame pasūdytame vandenyje ir nukošiame.
3. Tuomet pakepiname svieste miltus, sudedame į pupeles, pasūdome, įpilame vieną stiklinę grietinėlės, įberiame šiek tiek cukraus ir kepame, kol išgaruoja skystis ir grietinėlė tampa norimo tirštumo. Patiekiame ir skanaujame!
4. Patarimas: Jeigu norisi, kad patiekalas rūgštelėtų, vietoje grietinėlės reikia naudoti grietinę, įpilti šiek tiek sultinio ir patroškinti.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: