Vištienos šaltiena su daržovėmis.

INGREDIENTAI
- Vištiena 3 vnt. šlaunelės
- Kiaušiniai 7 vnt. virti
- Žirniai 200 g konservuotų žirnelių
- Pupelės 150 g konservuotų
- Alyvuogės 50 g konservuotų juodųjų
- Ikrai 50 g dirbtinių juodųjų
- Porai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Žiediniai kopūstai 500 g
- Česnakai 2 skiltelės ir 1 valg. š. džiovintų laiškinių česnakų
- Krapai 1 arbat. š. žalių
- Rozmarinai 1 arbat. š. žalio
- Laurų lapai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Želatina 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
KAIP GAMINTI
1. Vištieną išmirkykite.
2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį.
3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru.
Virkite ilgai, kol mėsa visiškai atsiskirs nuo kaulų. Daržoves ir aromatingus prieskonius geriau dėti į virimo pabaigą. Jei norite, kad šaltiena būtų skaidresnė, pilkite daugiau vandens.
4. Žiedinius kopūstus pavirkite apie 2 min., kad būtų nepervirę.
5. Išvirusią mėsą supjaustykite, šiek tiek pasilikite pamaišymui su daržovėmis, likusia išklokite lėkštės dugną. Viduryje padėkite 3 stambiai supjaustytus kiaušinius.
6. Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinkite, įpjaustykite česnako, krapų, saują apvirtų žiedinių kopūstų žiedynų, įberkite pagal skonį pipirų, druskos, suberkite atsidėtą vištieną ir išmaišykite.
7. Mišrainę suverskite ant kiaušinių - suformuokite salą.
8. Recepto autorei prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištieną virė didesniame kiekyje vandens, norėdama, kad šaltiena tikrai sustingtų, dar papildomai ištirpino sultinyje didelį šaukštą želatinos.
9. Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilkite sultinį. Staigiai ir iškarto pilant „sala“ gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilkite ir ant pačio vidurio - kad būtų tvirtas pagrindas florai ir faunai.
10. Kai drebučiai jau beveik sušalę, metas Velykų salą papuošti. Joje, kaip rodo nuotraukos iš interneto, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai „puošia“ pakrantę.
„Lavą“ suformuokite iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinkite apvirtais žiediniais kopūstais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminkite viščiukus. Juos ir palmes sudėkite ant visai sustingusio pagrindo.
12. Prieš patiekiant, saikingai apšlakstykite citrina.
"Šio patiekalo receptą, išvaizdą sugalvojau pati. Gaminau pagal savo šeimos skonį, tad jame galima daug ką keisti - vietoj pupelių galima naudoti kukurūzus, užpilti galima ne vištienos sultiniu, bet atskirai išvirtu daržovių su prieskoniais nuoviru su želatina - bus skaidriau, bet aš gaminau tradiciškai."
2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį.
3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru.
Virkite ilgai, kol mėsa visiškai atsiskirs nuo kaulų. Daržoves ir aromatingus prieskonius geriau dėti į virimo pabaigą. Jei norite, kad šaltiena būtų skaidresnė, pilkite daugiau vandens.
4. Žiedinius kopūstus pavirkite apie 2 min., kad būtų nepervirę.
5. Išvirusią mėsą supjaustykite, šiek tiek pasilikite pamaišymui su daržovėmis, likusia išklokite lėkštės dugną. Viduryje padėkite 3 stambiai supjaustytus kiaušinius.
6. Konservuotus žirnelius ir pupeles nuvarvinkite, įpjaustykite česnako, krapų, saują apvirtų žiedinių kopūstų žiedynų, įberkite pagal skonį pipirų, druskos, suberkite atsidėtą vištieną ir išmaišykite.
7. Mišrainę suverskite ant kiaušinių - suformuokite salą.
8. Recepto autorei prireikė pusės litro perkošto sultinio. Kadangi vištieną virė didesniame kiekyje vandens, norėdama, kad šaltiena tikrai sustingtų, dar papildomai ištirpino sultinyje didelį šaukštą želatinos.
9. Per kelis kartus, pilant šaukštu nuo lėkštės kraštų supilkite sultinį. Staigiai ir iškarto pilant „sala“ gali išsilakstyti. Galiausiai šiek tiek jau stingstančio sultinio užpilkite ir ant pačio vidurio - kad būtų tvirtas pagrindas florai ir faunai.
10. Kai drebučiai jau beveik sušalę, metas Velykų salą papuošti. Joje, kaip rodo nuotraukos iš interneto, auga palmės, jūra drumzlina, nes lavos gabalai „puošia“ pakrantę.
„Lavą“ suformuokite iš juodųjų ikrų, pakrantes, apželdinkite apvirtais žiediniais kopūstais. Palmės padarytos iš alyvuogių, suvertų ant rozmarino. Galiausiai labai paprastai pagaminkite viščiukus. Juos ir palmes sudėkite ant visai sustingusio pagrindo.
12. Prieš patiekiant, saikingai apšlakstykite citrina.
"Šio patiekalo receptą, išvaizdą sugalvojau pati. Gaminau pagal savo šeimos skonį, tad jame galima daug ką keisti - vietoj pupelių galima naudoti kukurūzus, užpilti galima ne vištienos sultiniu, bet atskirai išvirtu daržovių su prieskoniais nuoviru su želatina - bus skaidriau, bet aš gaminau tradiciškai."
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
Vištiena Kiaušiniai Žirniai Pupelės Alyvuogės Ikrai Porai Morkos Vištienos šaltiena šaltiena
O čia labai skanu! :)

Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins

Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai

Šaltiena

Kiaušinius dažome natūraliai

Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Jautienos troškinys su daržovėmis

Naudingi patarimai apie daržoves

Mano tradiciska saltiena

Gruziniska "Charčio"

Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Tikri Ukrainietiški Veronikos barščiai

Kokosų piene troškinta vištiena su čiobreliais

Vištienos - voveraičių šventinis troškinys

Avokade keptas kiaušinis

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS

KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE

VIŠTIENOS KUMPELIAI SU BULVĖMIS IR POMIDORAIS

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS

Šventėms – tortas „Snickers“

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Tortas „Juodasis miškas“