Nelukštentos česnakinės krevetės
Kategorija: Užkandžiai
Karštos nelukštentos česnakinės krevetės svieste su prieskoniais... Šiam patiekalui aš jas renkuosi nevirtas. Daug pristatinėti nereikia, nes reikia paragauti, kad suprastumėte kaip skaniai pavyksta. To Jums ir linkiu! :)
1. Pirmiausia krevetėms pašaliname galvas.
2. Į keptuvę pilame aliejų ir įmetame pusę sviesto.
3. Ant silpnos kaitros išlydome sviestą ir suberiame smulkiai sukapotus česnakus ir prieskonius, viską pakepiname maždaug 60 sekundžių ant silpnos kaitros.
4. Tada suberiame paruoštas krevetes ir kepiname, kol įgaus rausvą spalvą. Bebaigiant gaminti sumetame likusį sviestą. Paragaujame ar pagal skonį pakanka druskos.
5. Vos tik visos krevetės tampa rausvos iškart nukeliame nuo kaitros ir perkeliame į lėkštę. Kartu supilame iš keptuvės padažą.
6. Krevetes pašlakstome citrinos sultimis, išlukštename, pavilgome į padažą ir skanaujame. Kartu patiekti itin baltos duonos skrebutis, kurį tai pat pavilgyti į sviesto padažą. Skanaus!
7. Patarimas: Jeigu krevetes naudosite virtas, jas reikia kepti itin trumpai, tik tol kol sušyla.
8. Patarimas: Džiovintas žoleles pakepiname svieste. Jeigu naudosite žalias, jas suberiame pačioje gaminimo pabaigoje.
Ingredientai
- atvėsintos krevetės (nevirtos): 600 gramų
- sviestas: 100 gramų
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 3 didelių skiltelių
- džiovintas bazilikas: žiupsnelio
- džiovinta malta paprika: žiupsnelio
- džiovinti krapai: žiupsnelio (tinka ir švieži)
- malti juodieji pipirai: žiupsnelio
- druska: pagal skonį
- citrina (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia krevetėms pašaliname galvas.
2. Į keptuvę pilame aliejų ir įmetame pusę sviesto.
3. Ant silpnos kaitros išlydome sviestą ir suberiame smulkiai sukapotus česnakus ir prieskonius, viską pakepiname maždaug 60 sekundžių ant silpnos kaitros.
4. Tada suberiame paruoštas krevetes ir kepiname, kol įgaus rausvą spalvą. Bebaigiant gaminti sumetame likusį sviestą. Paragaujame ar pagal skonį pakanka druskos.
5. Vos tik visos krevetės tampa rausvos iškart nukeliame nuo kaitros ir perkeliame į lėkštę. Kartu supilame iš keptuvės padažą.
6. Krevetes pašlakstome citrinos sultimis, išlukštename, pavilgome į padažą ir skanaujame. Kartu patiekti itin baltos duonos skrebutis, kurį tai pat pavilgyti į sviesto padažą. Skanaus!
7. Patarimas: Jeigu krevetes naudosite virtas, jas reikia kepti itin trumpai, tik tol kol sušyla.
8. Patarimas: Džiovintas žoleles pakepiname svieste. Jeigu naudosite žalias, jas suberiame pačioje gaminimo pabaigoje.
Raktažodžiai:
krevetes, sviestas, aliejus, cesnakas, bazilikas, paprika, krapai, pipirai, druska, citrina
Česnakinės krevetės
Krevetės
New Orlean’o stiliaus krevetės
Krevetės su česnaku ir čili
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
Trinta moliūgų sriuba su kokoso pienu ir citrininėmis krevetėmis
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Mažosios krevetės grietinėlės padaže su česnakais
Makaronai su lašiša ir krevetėmis
Brusketa su krevetėmis, kreminiu sūriu ir konservuotais pomidorais
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
KREVEČIŲ UŽKANDIS
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Japoniška Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais
UŽKANDĖLĖ SU KREVETĖMIS
Krevetės, kurių neįmanoma pamiršti
Krevečių mišrainė su paprikomis, svogūnais ir majonezu
Aštri jūros gėrybių sriuba
Azijietiški makaronai su krevetėmis
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)