Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle
Kategorija: Užkandžiai / Vištiena ir paukštiena
Tai vienas mėgstamiausių mano užkandžių, kuris nuo stalo per įvairius pasisėdėjimus pradingsta labai greitai, o dažniausiai net pats pirmas. Jeigu Jums pritrūko minčių, kur įdomiai panaudoti prancūzišką batoną, tai šis receptas su vištiena ir pievagrybiais yra skirtas būtent Jums. Einam gaminti!
1. Pradžioje sumalame vištienos krūtinėlę. Ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną. Pakepiname keptuvėje su aliejumi.
2. Tuomet batoną supjaustome į vienodas dalis – bokštelius – bei iš jų išimame minkštimą (dugne paliekame šiek tiek minkštimo).
3. Tada į susmulkintą vištieną įmaišome apkeptus svogūnus, pridedame susmulkinto česnako, druskos, pipirų bei išmaišome. Šiuo faršu užpildome batono bokštelius, paliekame truputį vietos viršuje.
4. Pievagrybius pakankamai smulkiai supjaustome bei pakepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus, po to įpilame grietinėlės, įdedame susmulkintų krapų.
5. Grybų padažo dedame ant vištienos, ant viršaus uždedame po pomidoro riekelę su grietine (arba užpilame grietinėlės) bei pabarstome sutarkuotu sūriu, uždengiame folija.
6. Kepame 200–220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Iki kepimo pabaigos likus maždaug 10 minučių foliją atidengiame, kad bokšteliai apskrustų. Skanaujame!
Ingredientai
- ilgi prancūziški batonai: 1
- vištienos krūtinėlės: 1 (arba vištienos faršas)
- svogūnai: 0,5
- česnakas: 2 skiltelių
- pievagrybiai: 200 gramų
- grietinėlė: 100 gramų
- pomidorai: 2
- fermentinis sūris: 80 gramų
- druska
- pipirai
- krapai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje sumalame vištienos krūtinėlę. Ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną. Pakepiname keptuvėje su aliejumi.
2. Tuomet batoną supjaustome į vienodas dalis – bokštelius – bei iš jų išimame minkštimą (dugne paliekame šiek tiek minkštimo).
3. Tada į susmulkintą vištieną įmaišome apkeptus svogūnus, pridedame susmulkinto česnako, druskos, pipirų bei išmaišome. Šiuo faršu užpildome batono bokštelius, paliekame truputį vietos viršuje.
4. Pievagrybius pakankamai smulkiai supjaustome bei pakepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus, po to įpilame grietinėlės, įdedame susmulkintų krapų.
5. Grybų padažo dedame ant vištienos, ant viršaus uždedame po pomidoro riekelę su grietine (arba užpilame grietinėlės) bei pabarstome sutarkuotu sūriu, uždengiame folija.
6. Kepame 200–220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Iki kepimo pabaigos likus maždaug 10 minučių foliją atidengiame, kad bokšteliai apskrustų. Skanaujame!
Raktažodžiai:
prancuziskas batonas, batonas, vistiena, vistienos krutinele, svogunai, cesnakai, pievagrybiai, grietinele, suris, fermentinis suris, druska, pipirai
Soti mišrainė su vištiena
Vištienos kotletai su sūriu
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
SU GRYBAIS TROŠKINTA VIŠTIENA
Spageti troškinys su vištiena
SPAGETI MAKARONAI SU VIŠTIENOS IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
Vištienos krūtinėlė su špinatais
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Caprese vištiena
Vištienos kotletai su daržovėmis
Vištienos krūtinėlė orkaitėje
Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais
UŽKANDIS PRIE VYNO
Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Panini sumuštinis su vištiena
Prancūziška svogūnų sriuba