Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle

Kategorija: Užkandžiai / Vištiena ir paukštiena


Prancūziško batono bokšteliai su vištienos krūtinėle

Paskelbė:
09 Balandžio 2022
Tai vienas mėgstamiausių mano užkandžių, kuris nuo stalo per įvairius pasisėdėjimus pradingsta labai greitai, o dažniausiai net pats pirmas. Jeigu Jums pritrūko minčių, kur įdomiai panaudoti prancūzišką batoną, tai šis receptas su vištiena ir pievagrybiais yra skirtas būtent Jums. Einam gaminti!



Ingredientai



  • ilgi prancūziški batonai: 1
  • vištienos krūtinėlės: 1 (arba vištienos faršas)
  • svogūnai: 0,5
  • česnakas: 2 skiltelių
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • grietinėlė: 100 gramų
  • pomidorai: 2
  • fermentinis sūris: 80 gramų
  • druska
  • pipirai
  • krapai

Recepto paruošimas



1. Pradžioje sumalame vištienos krūtinėlę. Ganėtinai smulkiai supjaustome svogūną. Pakepiname keptuvėje su aliejumi.
2. Tuomet batoną supjaustome į vienodas dalis – bokštelius – bei iš jų išimame minkštimą (dugne paliekame šiek tiek minkštimo).
3. Tada į susmulkintą vištieną įmaišome apkeptus svogūnus, pridedame susmulkinto česnako, druskos, pipirų bei išmaišome. Šiuo faršu užpildome batono bokštelius, paliekame truputį vietos viršuje.
4. Pievagrybius pakankamai smulkiai supjaustome bei pakepiname keptuvėje su šiek tiek aliejaus, po to įpilame grietinėlės, įdedame susmulkintų krapų.
5. Grybų padažo dedame ant vištienos, ant viršaus uždedame po pomidoro riekelę su grietine (arba užpilame grietinėlės) bei pabarstome sutarkuotu sūriu, uždengiame folija.
6. Kepame 200–220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį. Iki kepimo pabaigos likus maždaug 10 minučių foliją atidengiame, kad bokšteliai apskrustų. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: