Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole

Kategorija: Patiekalai iš kiaulienos / Užkandžių receptai


Naminiai tacos su faršu, pupelėmis ir gvakamole

Paskelbė:

Ingredientai

Takams:
  • Malta kiauliena: 400 g
  • Raudonoji paprika: 1 vnt .
  • Druska: pagal skonį 
  • Pipirai: pagal skonį
  • Bazilikas: 0,5 arb. š.
  • Aliejus: šlakelis (kepimui)
  • Tacos kukurūzų laiveliai: 8vnt 
  • Salotų lapai
  • Raudonosios pupelės: 0,5 skardinės
  • Tarkuotas sūris: saujelė
  • Jelapenai: pagal skonį
Gvakamolei:
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Avokadas: 1 vnt. (didesnis, gerai sunokęs)
  • Raudonasis svogūnas: 1 vnt. (nedidelis)
  • Citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • Druska: pagal skonį 
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Kukurūzų laivelius pašildyti orkaitėje pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.

2. Įkaitinti keptuvę, įpilti šlakelį aliejaus, mėsą pagardinti prieskoniais ir dėti kepti.

3. Kol kepa mėsa, išvalyti paprikas ir jas supjaustyti nedideliais kubeliais.

4. Mėsai šiek tiek apkepus, paprikas berti į tą pačią keptuvę ir dar patroškinti kol paprikos suminkštės, mėsa apskrus.

5. Į kukurūzų laivelį tiesti salotos lapą, ant viršaus dėti apkeptos mėsos su paprika, tuomet uždėti kelias pupeles, berti tarkuoto sūrio ir pagardinti smulkintais jelapeno pipirais.

6. Laivelius gražiai suguldyti į kepimo formą ir pašildyti orkaitėje, kol išsilydys sūris.

7. Gvakamolei pomidorus ir svogūną labai smulkiai supjaustyti.

8. Avokadą perpjauti pusiau, išimti kauliuką ir sutrinti šakute.

9. Sumaišyti su svogūnu ir pomidoru, pabarstyti druska ir pipirais, įspausti citrinos sultis ir viską gerai išmaišyti.

10. Patiekti su takais.

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook