Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Kategorija: Užkandžiai
Šį kartą nuostabus užkandis - traškučiai, gaminant jūros dumblius. Labai patiko ir tikrai bus gaminama dar ne vieną kartą! Juos pagaminti tikrai nesudėtinga, tik užima šiek tiek laiko, tad prisijunkite prie gamybos ir Jūs. :)
1. Pirmiausia visus ingredientus, išskyrus nori lakštus, dėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos bei kreminės masės.
2. Tada po kelis šaukštus gautos masės dėkite ant nori lakšto ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių nuo krašto iki krašto. Masę tepkite kaip galima greičiau, nes neužtepti nori lapo kraštai ima banguotis.
3. Šitaip aptepkite visus nori lakštus.
4. Po to paruoštus jūros dumblių lakštus sudėkite į maisto džiovintuvą ir 48 laipsnių temperatūroje džiovinkite dvi valandas.
5. Po dviejų valandų džiovinimo, nori lakštus maistinėmis žirklėmis sukarpykite norimomis formomis.
6. Tada talpinkite atgal į maisto džiovintuvą ir toliau džiovinkite dar maždaug 4-6 valandas kol jie tampa traškūs. Lepinkitės!
Ingredientai
- anakardžių riešutai: 0,5 puodelio (bent kelias valandas išmirkome)
- saulėgrąžų sėklos: 0,5 puodelio (mirkome per visą naktį)
- česnakas: 1 skiltelės
- mielių dribsniai: 0,5 puodelio
- vanduo: trečdalio puodelio
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- nori jūros dumblių lapai, skirti sušiams gaminti: ~6-7
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia visus ingredientus, išskyrus nori lakštus, dėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos bei kreminės masės.
2. Tada po kelis šaukštus gautos masės dėkite ant nori lakšto ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių nuo krašto iki krašto. Masę tepkite kaip galima greičiau, nes neužtepti nori lapo kraštai ima banguotis.
3. Šitaip aptepkite visus nori lakštus.
4. Po to paruoštus jūros dumblių lakštus sudėkite į maisto džiovintuvą ir 48 laipsnių temperatūroje džiovinkite dvi valandas.
5. Po dviejų valandų džiovinimo, nori lakštus maistinėmis žirklėmis sukarpykite norimomis formomis.
6. Tada talpinkite atgal į maisto džiovintuvą ir toliau džiovinkite dar maždaug 4-6 valandas kol jie tampa traškūs. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
riesutai, anakardziai, anarakardziu riesutai, saulegrazu seklos, cesnakas, vanduo, druska, traskuciai, dumbliu traskuciai, uzkandziai, paprikos milteliai
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
SVEIKAS UŽKANDIS VAKARĖLIUI SU ANAKARDŽIŲ KREMU
LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS
Burokėlių traškučiai - čipsai
Sushi (Suši) Tortas su lašiša, tunu ir krevetėmis
Sluoksniuotos tešlos užkandis su tunu ir daržovėmis
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Sūrio užkandis su vynuogėmis
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Veganezas - veganiškas majonezes
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Nekepti veganiški pyragaičiai su riešutų sviestu
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Blynai kitaip - sumuštinių keptuvėje... su nutella
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Padažas prie austrių
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
GREITAS ŠPROTŲ UŽKANDIS
Keptas kumpio ir sūrio užkandis
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!