Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai

Kategorija: Užkandžiai


Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai

Paskelbė:
29 Balandžio 2022
Šį kartą nuostabus užkandis - traškučiai, gaminant jūros dumblius. Labai patiko ir tikrai bus gaminama dar ne vieną kartą! Juos pagaminti tikrai nesudėtinga, tik užima šiek tiek laiko, tad prisijunkite prie gamybos ir Jūs. :) 



Ingredientai



  • anakardžių riešutai: 0,5 puodelio (bent kelias valandas išmirkome)
  • saulėgrąžų sėklos: 0,5 puodelio (mirkome per visą naktį)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • mielių dribsniai: 0,5 puodelio
  • vanduo: trečdalio puodelio
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 1 valgomojo šaukšto
  • nori jūros dumblių lapai, skirti sušiams gaminti: ~6-7

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia visus ingredientus, išskyrus nori lakštus, dėkite į maisto smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos bei kreminės masės.
2. Tada po kelis šaukštus gautos masės dėkite ant nori lakšto ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių nuo krašto iki krašto. Masę tepkite kaip galima greičiau, nes neužtepti nori lapo kraštai ima banguotis.
3. Šitaip aptepkite visus nori lakštus.
4. Po to paruoštus jūros dumblių lakštus sudėkite į maisto džiovintuvą ir 48 laipsnių temperatūroje džiovinkite dvi valandas.
5. Po dviejų valandų džiovinimo, nori lakštus maistinėmis žirklėmis sukarpykite norimomis formomis.
6. Tada talpinkite atgal į maisto džiovintuvą ir toliau džiovinkite dar maždaug 4-6 valandas kol jie tampa traškūs. Lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: