Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.

Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo paįvairins jūsų kasdieninį meniu ir puikiai atrodys ant šventinio stalo. Švelnūs gabaliukai atrodo tirpsta burnoje: tiesiog neįmanoma sustoti. Tokį įdomų užkandį jūsų svečiai tinkamai įvertins. Įdaras gali būti bet koks, pagal jūsų skonį.
Ingredientai:
2 ploni lavašo lapai
500 g šviežių grybų
1 morka
2 valg.šaukštai grietinės
400 g svogūno
100 g sūrio
pusė arbatinio šaukštelio druskos
juodi malti pipirai – pagal skonį
Paruošimo procesas:
-Visus svogūnus nulupame ir pjaustome vidutiniais kubeliais.
-Šviežius grybus (pas mane pievagrybiai) nuplauname, nusausiname ir pjaustome plonomis riekutėmis.
-į gerai įkaitinantą orkaitę pilame augalinį aliejų be kvapo, dedame supjaustytą svogūną ir apkepame jį kol taps pusiau permatomas.
-po to į keptuvę su svogūnais dedame grybus, permaišome ir troškiname kartu maždaug 5 min, kol grybai bus gatavi.
-ruošimo pabaigoje dedame druskos ir pipirų pagal skonį, vėl permaišome ir leidžiame ataušti.
-vieną didelę morką tarkuojame stambiai, troškiname ją keptuvėje, aliejaus pilkite visai nedaug.
-ataušusius grybus ir svogūną permalkite mėsmale arba blenderiu, kaip jums patogiau.
-į dubenėlį su smulkintais grybais dedame ataušusią apkeptą morką, dedame 2 valg.šaukštus tirštos grietinės (su dideliu riebumo procentu). Viską kruopščiai išmaišome.
-Įdarą būtinai paragaukite ir pridėkite druskos (jeigu tai būtina).
-kiekvieną stačiakampio plono lavašo lapą perkirpkite virtuvinėmis žirklėmis į 4 dalis.
-ant skardos dedame foliją, sulankstytą keliais sluoksniais: ant jos bus patogiau surinkti tortą.
-dedame ant folijos pirmą lavašo lapą, tepame jį paruoštu įdaru. Taip pat darome ir su likusius lavašu.
-paskutinį lapą sutepame grietine, ja taip pat aptepame šonus.
-Barstome torto viršų tarkuotu sūriu.
-Pašauname tortą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių maždaug 6 min.
-Mums reikia, kad sūris ištirptų, tada užkandį bus patogiau pjaustyti. Tik pirmiau jam reikia pilnai ataušti.
-Prieš patiekiant galima torto gabalėlius pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
Visiems gero apetito!
Ingredientai:
2 ploni lavašo lapai
500 g šviežių grybų
1 morka
2 valg.šaukštai grietinės
400 g svogūno
100 g sūrio
pusė arbatinio šaukštelio druskos
juodi malti pipirai – pagal skonį
Paruošimo procesas:
-Visus svogūnus nulupame ir pjaustome vidutiniais kubeliais.
-Šviežius grybus (pas mane pievagrybiai) nuplauname, nusausiname ir pjaustome plonomis riekutėmis.
-į gerai įkaitinantą orkaitę pilame augalinį aliejų be kvapo, dedame supjaustytą svogūną ir apkepame jį kol taps pusiau permatomas.
-po to į keptuvę su svogūnais dedame grybus, permaišome ir troškiname kartu maždaug 5 min, kol grybai bus gatavi.
-ruošimo pabaigoje dedame druskos ir pipirų pagal skonį, vėl permaišome ir leidžiame ataušti.
-vieną didelę morką tarkuojame stambiai, troškiname ją keptuvėje, aliejaus pilkite visai nedaug.
-ataušusius grybus ir svogūną permalkite mėsmale arba blenderiu, kaip jums patogiau.
-į dubenėlį su smulkintais grybais dedame ataušusią apkeptą morką, dedame 2 valg.šaukštus tirštos grietinės (su dideliu riebumo procentu). Viską kruopščiai išmaišome.
-Įdarą būtinai paragaukite ir pridėkite druskos (jeigu tai būtina).
-kiekvieną stačiakampio plono lavašo lapą perkirpkite virtuvinėmis žirklėmis į 4 dalis.
-ant skardos dedame foliją, sulankstytą keliais sluoksniais: ant jos bus patogiau surinkti tortą.
-dedame ant folijos pirmą lavašo lapą, tepame jį paruoštu įdaru. Taip pat darome ir su likusius lavašu.
-paskutinį lapą sutepame grietine, ja taip pat aptepame šonus.
-Barstome torto viršų tarkuotu sūriu.
-Pašauname tortą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių maždaug 6 min.
-Mums reikia, kad sūris ištirptų, tada užkandį bus patogiau pjaustyti. Tik pirmiau jam reikia pilnai ataušti.
-Prieš patiekiant galima torto gabalėlius pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
Visiems gero apetito!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje

Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.

Kiaušinius dažome natūraliai

salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena

Orinukai (arba morengai)

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Patiekalas per 15 minučių – įdaryti pomidorai

Klasikinis medaus tortas

Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?

Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!

Jautienos troškinys su daržovėmis

Balandėliai iš Pekino kopūsto

Puikus užkandis iš vištos file

3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!

Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos

Kukuliai su bešamelio padažu

Bulvių suktinukai

Silkė su sūrio padažu

Greitas Obuolių pyragas

Labai skanios spurgos

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

Šventėms – tortas „Snickers“

Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai

KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)