Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Kategorija: Užkandžiai
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo paįvairins jūsų kasdieninį meniu ir puikiai atrodys ant šventinio stalo. Švelnūs gabaliukai atrodo tirpsta burnoje: tiesiog neįmanoma sustoti. Tokį įdomų užkandį jūsų svečiai tinkamai įvertins. Įdaras gali būti bet koks, pagal jūsų skonį.
Ingredientai:
2 ploni lavašo lapai
500 g šviežių grybų
1 morka
2 valg.šaukštai grietinės
400 g svogūno
100 g sūrio
pusė arbatinio šaukštelio druskos
juodi malti pipirai – pagal skonį
Paruošimo procesas:
-Visus svogūnus nulupame ir pjaustome vidutiniais kubeliais.
-Šviežius grybus (pas mane pievagrybiai) nuplauname, nusausiname ir pjaustome plonomis riekutėmis.
-į gerai įkaitinantą orkaitę pilame augalinį aliejų be kvapo, dedame supjaustytą svogūną ir apkepame jį kol taps pusiau permatomas.
-po to į keptuvę su svogūnais dedame grybus, permaišome ir troškiname kartu maždaug 5 min, kol grybai bus gatavi.
-ruošimo pabaigoje dedame druskos ir pipirų pagal skonį, vėl permaišome ir leidžiame ataušti.
-vieną didelę morką tarkuojame stambiai, troškiname ją keptuvėje, aliejaus pilkite visai nedaug.
-ataušusius grybus ir svogūną permalkite mėsmale arba blenderiu, kaip jums patogiau.
-į dubenėlį su smulkintais grybais dedame ataušusią apkeptą morką, dedame 2 valg.šaukštus tirštos grietinės (su dideliu riebumo procentu). Viską kruopščiai išmaišome.
-Įdarą būtinai paragaukite ir pridėkite druskos (jeigu tai būtina).
-kiekvieną stačiakampio plono lavašo lapą perkirpkite virtuvinėmis žirklėmis į 4 dalis.
-ant skardos dedame foliją, sulankstytą keliais sluoksniais: ant jos bus patogiau surinkti tortą.
-dedame ant folijos pirmą lavašo lapą, tepame jį paruoštu įdaru. Taip pat darome ir su likusius lavašu.
-paskutinį lapą sutepame grietine, ja taip pat aptepame šonus.
-Barstome torto viršų tarkuotu sūriu.
-Pašauname tortą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių maždaug 6 min.
-Mums reikia, kad sūris ištirptų, tada užkandį bus patogiau pjaustyti. Tik pirmiau jam reikia pilnai ataušti.
-Prieš patiekiant galima torto gabalėlius pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
Visiems gero apetito!
Ingredientai:
2 ploni lavašo lapai
500 g šviežių grybų
1 morka
2 valg.šaukštai grietinės
400 g svogūno
100 g sūrio
pusė arbatinio šaukštelio druskos
juodi malti pipirai – pagal skonį
Paruošimo procesas:
-Visus svogūnus nulupame ir pjaustome vidutiniais kubeliais.
-Šviežius grybus (pas mane pievagrybiai) nuplauname, nusausiname ir pjaustome plonomis riekutėmis.
-į gerai įkaitinantą orkaitę pilame augalinį aliejų be kvapo, dedame supjaustytą svogūną ir apkepame jį kol taps pusiau permatomas.
-po to į keptuvę su svogūnais dedame grybus, permaišome ir troškiname kartu maždaug 5 min, kol grybai bus gatavi.
-ruošimo pabaigoje dedame druskos ir pipirų pagal skonį, vėl permaišome ir leidžiame ataušti.
-vieną didelę morką tarkuojame stambiai, troškiname ją keptuvėje, aliejaus pilkite visai nedaug.
-ataušusius grybus ir svogūną permalkite mėsmale arba blenderiu, kaip jums patogiau.
-į dubenėlį su smulkintais grybais dedame ataušusią apkeptą morką, dedame 2 valg.šaukštus tirštos grietinės (su dideliu riebumo procentu). Viską kruopščiai išmaišome.
-Įdarą būtinai paragaukite ir pridėkite druskos (jeigu tai būtina).
-kiekvieną stačiakampio plono lavašo lapą perkirpkite virtuvinėmis žirklėmis į 4 dalis.
-ant skardos dedame foliją, sulankstytą keliais sluoksniais: ant jos bus patogiau surinkti tortą.
-dedame ant folijos pirmą lavašo lapą, tepame jį paruoštu įdaru. Taip pat darome ir su likusius lavašu.
-paskutinį lapą sutepame grietine, ja taip pat aptepame šonus.
-Barstome torto viršų tarkuotu sūriu.
-Pašauname tortą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių maždaug 6 min.
-Mums reikia, kad sūris ištirptų, tada užkandį bus patogiau pjaustyti. Tik pirmiau jam reikia pilnai ataušti.
-Prieš patiekiant galima torto gabalėlius pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
Visiems gero apetito!
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Klasikinis medaus tortas
Šventėms – tortas „Snickers“
Balandėliai iš Pekino kopūsto
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Orinukai (arba morengai)
Greitas Obuolių pyragas
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Bulvių suktinukai
Puikus užkandis iš vištos file
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Silkė su sūrio padažu
Kukuliai su bešamelio padažu
Patiekalas per 15 minučių – įdaryti pomidorai
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Labai skanios spurgos
Jautienos troškinys su daržovėmis
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)