Trinta veganiška keptų morkų sriuba

Kategorija: Sriubų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Trinta veganiška keptų morkų sriuba

Paskelbė:

Trinta veganiška keptų morkų sriuba – tai kvapni ir šildanti sriuba, kurios pagrindą sudaro morkos, kurios iš kepimo orkaitėje įgauna intensyvesnį skonį. Veganiška, lengvai paruošiama ir labai skani!


Kodėl verta išbandyti šį receptą?

  • Morkos: Keptos morkos suteikia sriubai saldumo ir švelnumo, o jų skonis tampa gilus ir karamelizuotas.

  • Garam masala ir imbieras: Egzotiniai prieskoniai, tokie kaip "Garam masala" ir imbieras, suteikia sriubai šilumą ir aromatingą, šiek tiek aštrų skonį.

  • Kokosų aliejus: Puikiai papildo sriubos tekstūrą ir skonį, prideda subtilaus tropinio aromato.

  • Be pieno ir gyvūninių produktų: Sriuba yra visiškai veganiška, todėl puikiai tinka tiems, kurie laikosi augalinės mitybos.


Ingredientai

  • morkos: 450 gramų (nuplauname bei supjaustome griežinėliais)
  • kokosų aliejus: 1 šaukšto
  • "Garam masala" prieskoniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 5 skiltelių
  • tarkuota imbiero šaknis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • svogūnai: 0,5
  • daržovių sultinys: 1,5 litro
  • druska: pagal skonį
  • malti pipirai: pagal skonį
  • duonos kubeliai (nėra būtina)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Tuomet kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi ir dėkite griežinėliais supjaustytas morkas, svogūną, berkite garam masala prieskonius, pašlakstykite aliejumi ir dėkite į orkaitę maždaug 20 minučių.

3. Likus pusei laiko iki kepimo pabaigos, į orkaitę sudėkite česnakus.

4. Visas keptas daržoves sutrinkite maisto smulkintuvu ir sudėkite į prikaistuvį, užpilkite karštu sultiniu ir pavirkite kelias minutes.

5. Pagardinkite druska ir pipirais.

6. Patiekdami sudėkite paskrudintus duonos kubelius. Skanaukite!