Burokėlių ir raugintų kopūstų sriuba su džiovintais baravykais

Kategorija: Sriubų receptai


Burokėlių ir raugintų kopūstų sriuba su džiovintais baravykais

Paskelbė:

Ši sriuba – puikus derinys tarp rūgštaus raugintų kopūstų skonio ir saldžių burokėlių bei daržovių, papildytas aromatingais džiovintais baravykais. Tai maistingas ir sočius patiekalas, puikiai tinkantis žiemą, kai norisi kažko šildo ir sotesnio. Rauginti kopūstai suteikia sriubai ypatingą rūgštelę, o baravykai papildomai paryškina jos skonį. Tai ne tik labai skanus, bet ir labai sveikas patiekalas.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?


Burokėliai yra žinomi dėl savo antioksidantų ir detoksikuojančių savybių. Rauginti kopūstai papildomai suteikia probiotikų, kurie padeda gerinti virškinimą ir stiprinti imunitetą. Džiovinti baravykai yra ne tik skoningi, bet ir baltymų bei vitamino D šaltinis. Ši sriuba taip pat turi mažai kalorijų, bet yra labai sotus ir maistingas pasirinkimas.


Ingredientai

  • sultinys: 2 litrų
  • bulvės: 3
  • morkos: 2
  • burokėliai: 2 (virti)
  • rauginti kopūstai: 500 gramų
  • svogūnai: 1
  • džiovinti baravykai: 1 saujelės
  • lauro lapeliai: poros
  • džiovintos arba šviežios petražolės
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: kelių šaukštų (kepimui)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia bulves nuskutame.

2. Tada nuskutame morkas.

3. Bulves supjaustome kubeliais.

4. Morkas supjaustome kubeliais.

5. Bulves ir morkas užpilame vandeniu, kad apsemtų, pagardiname žiupsneliu druskos ir verdame, kol daržovės suminkštės.

6. Grybus užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame maždaug 10 minučių pabrinkti.

7. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.

8. Po to grybus išimame iš vandens ir pasmulkiname.

9. Grybus ir svogūnus suberiame į puodą ir kelias minutes pakepame aliejuje.

10. Kai jau svogūnai suminkštėja užpilame sultiniu, sudedame lauro lapelius, raugintus kopūstus ir verdame maždaug 15 minučių.

11. Išvirtas bulves ir morkas nusunkiame ir sudedame į sriubą, įtarkuojame virtus burokėlius.

12. Pagal savo skonį pagardiname prieskoniais. Paverdame dar maždaug 2-3 minutes. Patiekiame ir skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook