Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis

Kategorija: Sriubos


Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis

Paskelbė:
15 Geg. 2022
Aš labai mėgstu gaminti sriubas iš raugintų kopūstų. Man jos visada būna labai skanios, o jas paruošti tikrai nėra sunku, ingredientai visai paprasti.  Šį kartą savo sriubą pagardinau rūkytomis dešrelėmis, kurios čia labai tinka. Jas galite rinktis kokias tik norite, tiesiog imkite savo mėgstamiausias ir tikrai neprašausite. Jeigu dešrelių neturite, galite pakeisti jas pievagrybiais. Arba galite naudoti ir dešreles, ir pievagrybius, nuo to sriuba bus tik sotesnė. :)


Ingredientai



  • rauginti kopūstai: 1 stiklinės
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • rūkytos dešrelės: 2-3 (galima pakeisti 200 gramų pievagrybių)
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: pagal skonį
  • mėgstami prieskoniai: pagal skonį

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia morką sutarkuokite burokine tarka.
2. Svogūną supjaustykite kubeliais.
3. Tada kartu su raugintais kopūstais ir pomidorų padažu apkepkite visas daržoves (jeigu gaminame su pievagrybiais, apkepkite kartu ir juos).
4. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite kepintas daržoves. Įberkite pagal savo skonį druskos ir kitų mėgstamų prieskonių (aš naudojau tik juoduosius pipirus).
5. Po maždaug 30 minučių nuo virimo pradžios, sudėkite supjaustytas rūkytas dešreles ir dar apie 10 minučių paverdame. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: