Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu
Kategorija: Sriubų receptai
Ingredientai
- Antienos krūtinėlė: 800 g
- Aitriosios paprikos: 3 vnt.
- Rudieji pievagrybiai: 400 g
- Ryžiai: 3-4 šaukštai
- Česnako skiltelės: 4 vnt.
- Vištienos sultinys: 1 l
- Raudonoji kario pasta: 3 šaukštai
- Žuvies padažas: 4 šaukštai
- Kokosų pienas: 2 skardinės (apie 800 ml)
- Žalumynų ryšelis (petražolės, svogūnų laiškai, bazilikai ar kiti mėgstami): pagal skonį
- Alyvuogių aliejus: šlakelis kepimui
Recepto paruošimas
1. Ingredientų paruošimas: Antienos krūtinėlę supjaustykite labai plonomis juostelėmis.
2. Smulkiai supjaustykite aitriąsias paprikas ir česnakus.
3. Grybus supjaustykite griežinėliais, pasiruoškite kitus ingredientus.
4. Antienos apkepimas: Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies.
5. Sudėkite antienos juosteles ir kepkite, kol mėsa įgaus aukso spalvą ir taps švelniai traški.
6. Česnako ir paprikos apkepimas: Pridėkite smulkintus česnakus ir aitriąsias paprikas į keptuvę su antiena. Kepkite dar 1–2 minutes, kol pasklis stiprus ir malonus aromatas.
7. Perkėlimas į puodą: Apkepintą antieną, česnakus ir paprikas sudėkite į didelį puodą.
8. Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies.
9. Grybų ir ryžių pridėjimas: Į verdantį sultinį įdėkite supjaustytus grybus ir ryžius. Maišykite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, kol ryžiai taps minkšti, o sriuba įgaus sodresnę tekstūrą.
10. Kokosų pieno ir prieskonių pridėjimas: Supilkite kokosų pieną į puodą, įmaišykite raudonąją kario pastą ir žuvies padažą.
11. Gerai išmaišykite ir dar kelias minutes pakaitinkite, neleisdami sriubai užvirti, kad kokosų pienas neprarastų savo švelnaus skonio.
12. Galutinis patiekimas: Išjungus kaitrą, sriubą leiskite pastovėti kelias minutes, kad skoniai dar geriau susijungtų.
13. Patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais, tokiais kaip petražolės, svogūnų laiškai ar bazilikas. Skanaus!