Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu

Kategorija: Sriubų receptai


Aromatinga antienos sriuba su kokosų pienu ir raudonuoju kariu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Antienos krūtinėlė: 800 g
  • Aitriosios paprikos: 3 vnt.
  • Rudieji pievagrybiai: 400 g
  • Ryžiai: 3-4 šaukštai
  • Česnako skiltelės: 4 vnt.
  • Vištienos sultinys: 1 l
  • Raudonoji kario pasta: 3 šaukštai
  • Žuvies padažas: 4 šaukštai
  • Kokosų pienas: 2 skardinės (apie 800 ml)
  • Žalumynų ryšelis (petražolės, svogūnų laiškai, bazilikai ar kiti mėgstami): pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis kepimui



Recepto paruošimas

1. Ingredientų paruošimas: Antienos krūtinėlę supjaustykite labai plonomis juostelėmis.

2. Smulkiai supjaustykite aitriąsias paprikas ir česnakus.

3. Grybus supjaustykite griežinėliais, pasiruoškite kitus ingredientus.

4. Antienos apkepimas: Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies.

5. Sudėkite antienos juosteles ir kepkite, kol mėsa įgaus aukso spalvą ir taps švelniai traški.

6. Česnako ir paprikos apkepimas: Pridėkite smulkintus česnakus ir aitriąsias paprikas į keptuvę su antiena. Kepkite dar 1–2 minutes, kol pasklis stiprus ir malonus aromatas.

7. Perkėlimas į puodą: Apkepintą antieną, česnakus ir paprikas sudėkite į didelį puodą.

8. Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite ant vidutinės ugnies.

9. Grybų ir ryžių pridėjimas: Į verdantį sultinį įdėkite supjaustytus grybus ir ryžius. Maišykite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, kol ryžiai taps minkšti, o sriuba įgaus sodresnę tekstūrą.

10. Kokosų pieno ir prieskonių pridėjimas: Supilkite kokosų pieną į puodą, įmaišykite raudonąją kario pastą ir žuvies padažą.

11. Gerai išmaišykite ir dar kelias minutes pakaitinkite, neleisdami sriubai užvirti, kad kokosų pienas neprarastų savo švelnaus skonio.

12. Galutinis patiekimas: Išjungus kaitrą, sriubą leiskite pastovėti kelias minutes, kad skoniai dar geriau susijungtų.

13. Patiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais, tokiais kaip petražolės, svogūnų laiškai ar bazilikas. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook