Tom Yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Kategorija: Sriubos
Tom Yum sriuba tai tikriausiai populiariausias (bent jau vienas populiariausių tai tikrai) tailandietiškas patiekalas, kuris ganėtinai sparčiai atkeliauja ir į europiečių virtuves ir skrandžius. Tokią sriubą aš pati prieš keletą metų pirmą kartą paragavau keliaudama po Azijos šalis ir vis negalėjau patikėti, kad sriuba gali būti ant tokia super skani! Valgant Tom Yom sriubą pinasi keletas skirtingų skonių (aštrumas, rūgštumas, saldumas), jų visų kombinacija yra pati tikriausia Tailando virtuvės vizitinė kortelė. Nepaisant to, ši sriuba yra pagaminama per maždaug 20 minučių ir jos pagaminimui neprireiks jokių išskirtinių virtuvės įgūdžių.
1. Pirmiausia puode įkaitinkite kokosų aliejų, ant jo apkepkite susmulkintus česnakus, svogūnus bei kario pastą (maždaug 2 minutes).
2. Tuomet sudėkite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite dar maždaug 3 minutes.
3. Tada supilkite kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies arba sojos padažą ir sudėkite ketvirčiais supjaustytus pievagrybius.
4. Viską virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių, bet neužirkite.
5. Po to sudėkite šaldytas krevetes (nėra būtina jų atitirpinti) ir pavirkite dar maždaug 4 minutes.
6. Sriubai leskite truputį pravėsti ir paskui supilkite laimo sultis (itin svarbu niekados nepilti laimo sulčių į verdančią sriubą arba troškinį, nes patiekalas šiek tiek apkars).
7. Štai mūsų Tom Yum sriuba jau yra paruošta. Liko tik išpilstyti į indus ir patiekti su susmulkintais čili, šviežia kalendra bei svogūnų laiškais. Skanaukite! ;)
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 300 gramų
- šaldytos krevetės: ~6-12 (tinka tiek virtos, tiek nevirtos)
- svogūnai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- rudi pievagrybiai: 250 gramų
- kokosų aliejus: 1 šaukštų
- raudona tailandietiška kario pasta: 2 šaukštų
- žuvies arba sojos padažas: 2 šaukštų
- kokosų pienas: 400 mililitrų
- vištienos sultinys: 400 mililitrų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- laimo sultys: iš 1 vnt.
- šviežia kalendra: šiek tiek (patiekimui)
- čili pipirai: 1 nedidelio (patiekimui)
- svogūnų laiškai: kelių (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia puode įkaitinkite kokosų aliejų, ant jo apkepkite susmulkintus česnakus, svogūnus bei kario pastą (maždaug 2 minutes).
2. Tuomet sudėkite maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą vištieną ir kepkite dar maždaug 3 minutes.
3. Tada supilkite kokosų pieną, sultinį, cukrų, žuvies arba sojos padažą ir sudėkite ketvirčiais supjaustytus pievagrybius.
4. Viską virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 10 minučių, bet neužirkite.
5. Po to sudėkite šaldytas krevetes (nėra būtina jų atitirpinti) ir pavirkite dar maždaug 4 minutes.
6. Sriubai leskite truputį pravėsti ir paskui supilkite laimo sultis (itin svarbu niekados nepilti laimo sulčių į verdančią sriubą arba troškinį, nes patiekalas šiek tiek apkars).
7. Štai mūsų Tom Yum sriuba jau yra paruošta. Liko tik išpilstyti į indus ir patiekti su susmulkintais čili, šviežia kalendra bei svogūnų laiškais. Skanaukite! ;)
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos krutinele, krevetes, cesnakas, svogunai, pievagrybiai, sriuba, tailandietiska sriuba, kokosu aliejus, sojos padazas, kokosu pienas, cukrus, kalendra, cili pipirai, svogunu laiskai
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Aštri jūros gėrybių sriuba
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Pieniška perlinių kruopų sriuba
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Juka - kraujo sriuba
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Japoniška Miso sriuba su krevetėmis ir soba makaronais
Pupelių sriuba su vištiena
Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Trinta žirnių sriuba su tunu ir konservuotais pomidorais
Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena
Avinžirnių sriuba su vištiena
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA
Rudeninė daržovių sriuba
Pieniška bulvių, morkų ir šviežių žalių žirnelių sriuba
Kaimiška zacirka - pieniška leistinukų sriuba