Vištiena su grybais kreminiame padaže

Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Grybų patiekalai


Vištiena su grybais kreminiame padaže

Paskelbė:
17 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė: 2 vnt. (arba šlaunelių mėsa be kaulų)
  • Aliejus kepimui: 2 valg. š.
  • Druska ir pipirai: pagal skonį
  • Česnakų granulės: 0,5 arb. š.
  • Džiovinti prieskoniai - čiobreliai, raudonėliai, mairūnai: pagal skonį
  • Pievagrybiai: 150g
  • Sviestas: 2 valg. š.
  • Česnakai:  3 skiltelės
  • Miltai: 2 valg. š.
  • Sultinys: 1 stikl.
  • Grietinėlė: 1 stikl.
  • Fermentinis sūris: didelė sauja
  • Petražolės: nebūtina (pagardinimui)



Recepto paruošimas

1. Vištieną išmušti, šiek tiek paploninti. Sudėti į dubenį. Ant vištienos supilti aliejų, suberti česnakų granules, pagardinti druska ir pipirais, taip pat berti džiovintas žoleles. Gerai išmaišyti, kad vištiena pasidengtų prieskoniais.

2. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti vištieną iš abiejų pusių. Apkepti ant didesnės kaitros, kad mėsa kiek paruduotų (pilnai iškepti nereikia). Apkeptą vištieną atidėti į lėkštę.

3. Keptuvės kaitrą sumažinti šiek tiek ir dėti sviestą, jį ištirpinti. Svogūną susmulkinti, česnakus sutraiškyti, grybus supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Viską sudėti į keptuvę ir apkepti, kol grybai suminkštės.

4. Į keptuvę prie grybų suberti miltus ir išmaišyti. Supilti grietinėlę ir sultinį, ir gerai išmaišyti. Kai miltai bus įmaišyti - suberti tarkuotą sūrį. Pagardinti druska ir pipirais.

5. Įkaitinti orkaitę iki 175 C. Jeigu keptuvė tinkama naudoti orkaitėje - vištieną išdėlioti ant grybų. Jeigu keptuvė neatspari orkaitės kaitrai, visą grybų masę perkelti į kepimo indą ir tuomet sudėti vištieną. Kepimo indą ar keptuvę uždengti folijos lakštu ir dėti į orkaitę kepti apie 20 min arba tol, kol vištiena bus pilnai iškepusi.

6. Iškepusią vištieną aplieti grybų padažu, pagardinti smulkintomis petražolėmis.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: