Pievagrybių paštetas Kūčioms
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai
Ingredientai
- Rudieji pievagrybiai: 300 g
- Graikiniai riešutai: 80 g
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnakai: 4 skiltelės
- Petražolės: sauja
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Sausoje keptuvėje maišant apkepti riešutus, kol krašteliai pradeda ruduoti. Atidėti į lėkštę.
2. Svogūną smulkiai supjaustyti, česnakus sukapoti.
3. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, sudėti daržoves ir retkarčiais maišant pakepinti apie 5 min.
4. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, petražoles smulkiai sukapoti.
5. Sudėti prie svogūnų, pabarstyti druska ir pipirais, kepti apie 7 min.
6. Leisti masei truputį atvėsti ir tada sutrinti pakepintus riešutus kartu su grybais iki norimos konsistencijos.
7. Sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve 3-4 dienas.
Panašūs receptai
Pievagrybių paštetas Kūčioms
Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba
Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas
Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai
Vištiena su grybais kreminiame padaže
Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša
Pievagrybių ir sūrio padažas makaronams
Jogurto ir agurkų padažas
Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo
Rizotas su grybais
Baltas spirgučių padažas su pienu kugeliui ar prie cepelinų
Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo