Pievagrybių paštetas Kūčioms

Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai


Pievagrybių paštetas Kūčioms

Paskelbė:

Ingredientai

  • Rudieji pievagrybiai: 300 g
  • Graikiniai riešutai: 80 g
  • Svogūnai: 1 vnt.
  • Česnakai: 4 skiltelės
  • Petražolės: sauja
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Sausoje keptuvėje maišant apkepti riešutus, kol krašteliai pradeda ruduoti. Atidėti į lėkštę.

2. Svogūną smulkiai supjaustyti, česnakus sukapoti.

3. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, sudėti daržoves ir retkarčiais maišant pakepinti apie 5 min.

4. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, petražoles smulkiai sukapoti.

5. Sudėti prie svogūnų, pabarstyti druska ir pipirais, kepti apie 7 min.

6. Leisti masei truputį atvėsti ir tada sutrinti pakepintus riešutus kartu su grybais iki norimos konsistencijos.

7. Sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve 3-4 dienas.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook