Pievagrybių paštetas Kūčioms
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- Rudieji pievagrybiai: 300 g
- Graikiniai riešutai: 80 g
- Svogūnai: 1 vnt.
- Česnakai: 4 skiltelės
- Petražolės: sauja
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Sausoje keptuvėje maišant apkepti riešutus, kol krašteliai pradeda ruduoti. Atidėti į lėkštę.
2. Svogūną smulkiai supjaustyti, česnakus sukapoti.
3. Į keptuvę pilti šlakelį aliejaus, sudėti daržoves ir retkarčiais maišant pakepinti apie 5 min.
4. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, petražoles smulkiai sukapoti.
5. Sudėti prie svogūnų, pabarstyti druska ir pipirais, kepti apie 7 min.
6. Leisti masei truputį atvėsti ir tada sutrinti pakepintus riešutus kartu su grybais iki norimos konsistencijos.
7. Sudėti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve 3-4 dienas.
Panašūs receptai

Pievagrybių paštetas Kūčioms

Trinta pievagrybių ir grietinėlės sriuba

Džiovintų grybų ir rudųjų pievagrybių paštetas

Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai

Vištiena su grybais kreminiame padaže

Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša

Pievagrybių ir sūrio padažas makaronams

Jogurto ir agurkų padažas

Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo

Rizotas su grybais

Baltas spirgučių padažas su pienu kugeliui ar prie cepelinų

Kiaušinių ir paprikos užtepėlė be majonezo