Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena

Kategorija: Sriubos


Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena

Paskelbė:
28 Rugpjūčio 2022
Gaminuosi sriubas aš labai dažnai, nes labai jas mėgstu, bet ne visada jas aprašinėju ir keliu į internetą, nes jos dažnokai kartojasi.

Šį kartą nusprendžiau, kad ši porų sriuba su malta mėsa (aš gaminau su kalakutiena) turi būti prieinama visiems, nes yra labai lengvai pagaminama ir produktų yra tikrai pas kiekvieną šeimininke namuose.



Ingredientai



  • malta mėsa: 500 gramų (pasirinkau kalakutieną)
  • bulvės: 3
  • morkos: 2
  • poro stiebai: 2
  • grietinė: 125 mililitrų
  • maltas muskatas: žiupsnelio
  • česnakai: 1
  • druska: pagal skonį
  • malti pipriai: pagal skonį
  • vištienos sultinys: 1 litro
  • aliejus (kepimui)

Recepto paruošimas



1. Patarimas: Kad sriuba pavyktų skanesnė, aš kalakutieną susimalu pati.
2. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Apkepinkite maltą mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
4. Tada į keptuvę dėkite pjaustytus žiedais poro sriebus, susmulkintą česnaką ir sutarkuotas morkas. Kepame maždaug 5 minutes, kol daržovės suminkštėja.
5. Sudėkite į puodą. Į puodą dėkite ir nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite maždaug 35-50 minučių (arba tiksliau kol bulvės išverda).
6. Sudėkite grietinę, muskato riešutą, pagardinkite druska ir pipirais.
7. Gerai išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: