Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena
Kategorija: Sriubos
Gaminuosi sriubas aš labai dažnai, nes labai jas mėgstu, bet ne visada jas aprašinėju ir keliu į internetą, nes jos dažnokai kartojasi.
Šį kartą nusprendžiau, kad ši porų sriuba su malta mėsa (aš gaminau su kalakutiena) turi būti prieinama visiems, nes yra labai lengvai pagaminama ir produktų yra tikrai pas kiekvieną šeimininke namuose.
1. Patarimas: Kad sriuba pavyktų skanesnė, aš kalakutieną susimalu pati.
2. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Apkepinkite maltą mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
4. Tada į keptuvę dėkite pjaustytus žiedais poro sriebus, susmulkintą česnaką ir sutarkuotas morkas. Kepame maždaug 5 minutes, kol daržovės suminkštėja.
5. Sudėkite į puodą. Į puodą dėkite ir nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite maždaug 35-50 minučių (arba tiksliau kol bulvės išverda).
6. Sudėkite grietinę, muskato riešutą, pagardinkite druska ir pipirais.
7. Gerai išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
Šį kartą nusprendžiau, kad ši porų sriuba su malta mėsa (aš gaminau su kalakutiena) turi būti prieinama visiems, nes yra labai lengvai pagaminama ir produktų yra tikrai pas kiekvieną šeimininke namuose.
Ingredientai
- malta mėsa: 500 gramų (pasirinkau kalakutieną)
- bulvės: 3
- morkos: 2
- poro stiebai: 2
- grietinė: 125 mililitrų
- maltas muskatas: žiupsnelio
- česnakai: 1
- druska: pagal skonį
- malti pipriai: pagal skonį
- vištienos sultinys: 1 litro
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Patarimas: Kad sriuba pavyktų skanesnė, aš kalakutieną susimalu pati.
2. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Apkepinkite maltą mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
4. Tada į keptuvę dėkite pjaustytus žiedais poro sriebus, susmulkintą česnaką ir sutarkuotas morkas. Kepame maždaug 5 minutes, kol daržovės suminkštėja.
5. Sudėkite į puodą. Į puodą dėkite ir nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite maždaug 35-50 minučių (arba tiksliau kol bulvės išverda).
6. Sudėkite grietinę, muskato riešutą, pagardinkite druska ir pipirais.
7. Gerai išmaišykite, patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
mesa, bulves, morkos, sriuba, poras, grietine, muskatas, cesnakas, druska, pipirai, sultinys, vistienos sultinys
Troškinys su malta mėsa
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Burokėlių sriuba
Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė
čili sriuba / troškinys su faršu
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Makaronai su kalakutiena
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Kalakutienos guliašas
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Kalakutienos maltinukai su brokoliais
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
Skaniausias birus plovas su kalakutiena orkaitėje
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Paprasti čenakai su malta mėsa
Bulvės įdarytos malta kalakutiena
Kalakutiena su ananasais
VIŠTIENOS IR LĘŠIŲ SRIUBA
KALAKUTIENOS ŠLAUNELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS ORKAITĖJE