Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su kreminiu sūriu

Kategorija: Bulvių patiekalų receptai


Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su kreminiu sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Bulvės: 2 kg
  • Krakmolas: 300 g
  • Kreminis sūris su česnakais: 175 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Ciberžolė: 0,5 šaukštelio
  • Druska: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Bulvės išverdamos, kol tampa visiškai minkštos.

2. Išvirusios bulvės nusausinamos ir sutrinamos iki vientisos masės.

3. Atšaldžius bulves, įmušamas kiaušinis, įmaišomas kreminis sūris, krakmolas, ciberžolė ir druska. Tešla minkoma tol, kol visi ingredientai gerai susijungia.

4. Rankos sudrėkinamos vandeniu, formuojami nedideli kukuliai.

5. Užvirinamas puodas vandens, į jį dedami kukuliai ir verdami tiksliai 8 minutes.

6. Kukuliai atsargiai išimami iš vandens ir patiekiami su mėgstamu padažu, pvz., grietinės ir žolelių, pomidorų ar sviestiniu padažu.

7. Santrauka: „Šilkiniai virtų bulvių kukuliai su kreminiu sūriu“ – tai klasikinis, minkštas ir šilkinis patiekalas, kuris užburia ne tik savo tekstūra, bet ir skoniu. Receptas lengvai pritaikomas pagal skonį – bulves galima keisti saldžiosiomis bulvėmis, o kreminį sūrį – mascarpone ar kitu mėgstamu variantu. Tinkamai paruošus, šie kukuliai taps tikru šeimos mėgstamiausiu!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook