Virti bulviniai kukuliai
Kategorija: Bulvių patiekalai
Ingredientai
- virtos bulvės: 8 vidutiniško dydžio (labiausiai tinka bulvės išvirtos su lupena)
- miltai: ~2 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- sviestas: ~1 arbatinio šaukštelio
- druska
- bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (prireiks apvoliojimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia šaltos bulvės yra sumalamos arba tiesiog sutarkuojamos burokinės tarkos pagalba.
2. Tuomet yra dedamas sviestas, įmušamas kiaušinis, beriama druskos bei miltai.
3. Tada viskas yra gerai suminkoma, drėgnomis rankomis yra padaromi maždaug graikinio riešuto dydžio bulvių kukuliai bei jie apvoliojami krakmole.
4. Paskui jie yra dedami į verdantį pasūdytą vandenį, o kai jau pakyla, verdami kokias 5-10 minučių.
5. Tada bulvių kukuliai išgriebiami kiaurasamčiu. Ir galiausiai patiekiami su tirpintu sviestu, spirgučiais arba tiesiog grietinės padažu (kaip jau kam patinka). Skanaus!
6. Pastebėjimas: Mūsų šeimą šį kartą pasirinko valgyti su grietinės padažu: keptuvėje buvo pakaitintas trupučiukas sviesto, keli šaukštai grietinės, taip pat truputis vandens, druskos bei krapų.
Virtų bulvių kukuliai su baltu padažu
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Bulviniai kukuliai
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
VIRTŲ BULVIŲ KUKULIUKAI
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Virtų bulvių cepelinai
Virtų bulvių cepelinai
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
VARŠKĖS IR MANŲ KRUOPŲ KUKULIAI
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Žemaičių blynai ri cepakai
KALAKUTIENOS KUKULIAI SU SŪRIU
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
VARŠKĖS SKRYLIAI
KALAKUTIENOS KUKULIAI
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
UKRAINIETIŠKI VIRTINIAI SU BULVIŲ ĮDARU
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais