Ryžių ir grikių košė su morkomis bei svogūnais
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- plikyti ryžiai: 125 mililitrų
- grikiai: 125 mililitrų
- vanduo: 2,5 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
- morkos: 1 (nedidelės)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- saliero stiebas: gabaliuko
- druska
- pipirai
- aliejus: šiek tiek
- sviestas: gabaliuko
Recepto paruošimas
1. Kruopų paruošimas: Pirmiausia grikius ir ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.
2. Supilkite į puodą, užpilkite 625 ml vandens, įberkite druskos ir užvirkite.
3. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių, kol kruopos taps minkštos ir sugers vandenį.
4. Daržovių paruošimas: Tuo metu nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite.
5. Morką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka, o saliero stiebą supjaustykite mažais gabaliukais.
6. Daržovių kepimas: Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ant vidutinės ugnies.
7. Sudėkite svogūną ir kepkite 3–4 minutes, kol jis taps permatomas. Tuomet į keptuvę pridėkite tarkuotą morką bei salierą, maišykite ir kepkite dar 5 minutes. Jei daržovės pradės lipti prie dugno, įpilkite šlakelį vandens, kad jos troškintųsi.
8. Prieskonių pridėjimas: Kai daržovės suminkštės ir vanduo išgaruos, įdėkite gabaliuką sviesto. Pagardinkite druska bei pipirais ir dar 2 minutes maišydami pakepkite, kad daržovės įgautų sodresnį skonį.
9. Kruopų ir daržovių sujungimas: Išvirus kruopoms, į jas sudėkite keptas daržoves. Gerai išmaišykite ir, jei norite, dar kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies, kad patiekalas būtų vienodai šiltas.
10. Poilsio laikas: Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite patiekalui pastovėti apie 5–10 minučių, kad skoniai susimaišytų.
11. Patiekimas: Košę dėkite į lėkštes ir patiekite. Galite pagardinti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės ar krapai, jei pageidaujate. Skanaus!