Ryžių ir grikių košė su morkomis bei svogūnais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Ryžių ir grikių košė su morkomis bei svogūnais

Paskelbė:
11 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • plikyti ryžiai: 125 mililitrų
  • grikiai: 125 mililitrų
  • vanduo: 2,5 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
  • morkos: 1 (nedidelės)
  • svogūnai: 1 (nedidelio)
  • saliero stiebas: gabaliuko
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: šiek tiek
  • sviestas: gabaliuko


Recepto paruošimas

1. Kruopų paruošimas: Pirmiausia grikius ir ryžius nuplaukite po tekančiu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus.

2. Supilkite į puodą, užpilkite 625 ml vandens, įberkite druskos ir užvirkite.

3. Užvirus, sumažinkite ugnį ir virkite apie 20 minučių, kol kruopos taps minkštos ir sugers vandenį.

4. Daržovių paruošimas: Tuo metu nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite.

5. Morką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka, o saliero stiebą supjaustykite mažais gabaliukais.

6. Daržovių kepimas: Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ant vidutinės ugnies.

7. Sudėkite svogūną ir kepkite 3–4 minutes, kol jis taps permatomas. Tuomet į keptuvę pridėkite tarkuotą morką bei salierą, maišykite ir kepkite dar 5 minutes. Jei daržovės pradės lipti prie dugno, įpilkite šlakelį vandens, kad jos troškintųsi.

8. Prieskonių pridėjimas: Kai daržovės suminkštės ir vanduo išgaruos, įdėkite gabaliuką sviesto. Pagardinkite druska bei pipirais ir dar 2 minutes maišydami pakepkite, kad daržovės įgautų sodresnį skonį.

9. Kruopų ir daržovių sujungimas: Išvirus kruopoms, į jas sudėkite keptas daržoves. Gerai išmaišykite ir, jei norite, dar kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies, kad patiekalas būtų vienodai šiltas.

10. Poilsio laikas: Puodą uždenkite dangčiu ir leiskite patiekalui pastovėti apie 5–10 minučių, kad skoniai susimaišytų.

11. Patiekimas: Košę dėkite į lėkštes ir patiekite. Galite pagardinti šviežiomis žolelėmis, tokiomis kaip petražolės ar krapai, jei pageidaujate. Skanaus!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: