Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba

Kategorija: Sriubos


Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba

Paskelbė:
15 Liepos 2022
Pagaliau atėjo tas oras, kai norisi kokio šiltesnio! Ir nors šios dienos oras fantastiškas gražus, bet matyt mano pačios rankos jau įšalę tiek, kad tik ir ieško ką čia šilto pagriebus ir suvalgius. O ir maisto kažkaip norisi vis sunkesnio… Tai kokio kepsnio, tai bulvių, tai raugintų kopūstų troškinio. Šį kartą turėjau lentynoje žaliųjų lęšių pakelį, tad nusprendžiau, kad ieškosiu būdo, kaip jie galėtų sušildyti mane. Tinkamiausia, aišku, tam bus skani sriuba! Greita, skanu, sveika, visi ingredientai namuose, garantuotai valgys visa šeima, o tai pastaruoju metu yra pagrindiniai argumentai, nulemiantys vieno arba kito patiekalo pasirinkimą.


Ingredientai



  • alyvuogių aliejus: ketvirtadalio stiklinės
  • smulkiai pjaustyti svogūnai: 1 nedidelio
  • pjaustytos morkos: 2 vidutinio dydžio
  • poro lapai (aš naudojau maždaug 6 centimetrų ilgio kuokštelį, galima daugiau arba mažiau)
  • česnakas: 3 skiltelių (smulkiai supjaustome)
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kario prieskoniai: 1 arbatini šaukštelio
  • konservuoti pomidorai savo sultyse be odelių: ~800 gramų
  • žalieji lęšiai: 1 stiklinės (juos perliejame tekančiu vandeniu)
  • daržovių sultinys: 800 mililitrų
  • vanduo: 2 stiklinių (reguliuojame vandenį pagal tai, kokios sriubos norisi, mažiau arba labiau tirštos)
  • šviežiai malti juodieji pipirai
  • čili pipirų dribsniai (nėra būtina)
  • druska
  • kapotos petražolės: pundelio
  • citrinos sultys: pagal skonį (jei pabaigoje norėsis rūgštumo, bet asmeniškai man jo nepritrūko)

Recepto paruošimas



1. Susiruošiame ingredientus, kurių mums prireiks gamybai.
2. Alyvuogių aliejų supilame į puodą, kuriame ketiname gaminti sriubą, jį įkaitiname.
3. Sudedame svogūnus, morkas ir pakepiname iki kol svogūnai pagels.
4. Suberiame porus, česnaką ir dar šiek tiek pakepame, kol visi kvapai pradeda skleistis.
5. Ant daržovių suberiame prieskonius (čiobrelį, kuminą, kalendrą ir karį), pakepiname maždaug 30 sekundžių.
6. Ant jų supilame konservuotus pomidorus, kelias minutes leidžiame jiems apšilti puode.
7. Tada suberiame žaliuosius lęšius, užpilame sultinį ir 2 stiklines vandens. Įberiame šviežiai maltų juodųjų pipirų, čili pipirų ir nedidelį žiupsnelį druskos (aš labiausiai mėgstu pabaigoje gaminimo reguliuoti sriubų sūrumą, rekomenduoju ir jums šitaip daryti).
8. Viską išmaišome, uždengiame ir verdame maždaug pusvalandį, kol lęšiai buvo išvirę.
9. Lęšiams išvirus, nusemiame porą puodelių sriubos ir juos sutriname blenderiu, tada trintą masę grąžiname į puodą, suberiame petražoles, išmaišome ir dar kelias minutes paverdame. Paragaujame ko trūksta, man šį kartą trūko žiupsnelio druskos, jei jums trūks ko nors kito, pavyzdžiui rūgštelės - įlašiname citrinos sulčių. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: