Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais

Kategorija: Sriubos


Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais

Paskelbė:
02 Birželio 2022
Barščius su šonkauliukais tikriausiai yra ragavę nemažai mūsų skaitytojų, tačiau šį kartą noriu Jums parodyti tikrai neįprastą variantą, su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais. Ši burokėlių sriuba Jus tikrai nustebins savo skoniu, dėl savo neįprastų, bet itin tarpusavyje derančių ingredientų. 


Ingredientai



  • rūkyti šonkauliukai: 400 gramų
  • vanduo: 1,5 litro (arba sultinys)
  • kalendro sėklos: 1 valgomojo šaukšto
  • kmynai: 1 valgomojo šaukšto
  • lauro lapai: 3-4
  • juodųjų pipirų žirneliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • žali burokėliai: 1
  • saliero lapkočiai: 1
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • aliejus (kepimui)
  • rudieji pievagrybiai: 1
  • korėjietiški burokėliai: 50 gramų
  • korėjietiškos morkos: 50 gramų
  • džiovinti baravykai: 1-2 (pjaustyti griežinėliais)
  • druska: žiupsnelio


  • Patiekimui:
    • česnakas
    • petražolės
    • grietinė

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia rūkytus šonkauliukus užpilame vandeniu arba sultiniu, sudedame lengvai pagrūstas peiliu arba grūstuvėje kalendrų sėklas, kmynus, lauro lapus ir juodųjų pipirų žirnelius, taip pat galima įdėti ir kvapiųjų pipirų.
2. Verdame maždaug 60 minučių, kol bus galima lengvai atskirti šonkauliuko kaulą nuo mėsos.
3. Smulkiai supjaustome arba sutarkuojame burokėlį, saliero lapkotį, morką ir svogūną.
4. Sudedame į keptuvę su aliejumi ir apkepame, kol šiek tiek suminkštėja.
5. Tada įpjaustome rudąjį pievagrybį. Visą keptuvės turinį sudedame į puodą su sriuba ir paverdame dar maždaug 10-15 minučių.
6. Paskui sudedame korėjietiškai marinuotus burokėlius ir morkas. Dar verdame maždaug 5 minutes.
7. Likus 10 minučių prieš baigiant virti sriubą, įdedame džiovintų baravykų. Jei baravykus tarkuosite, tada tai padarykite prieš pat patiekiant Pagardiname druska.
8. Smulkiai supjaustome česnaką ir petražoles, pabarstome sriubą ir pagardiname ją grietine. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: