Avinžirnių sriuba su mėsa - mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- avinžirniai: 1 stiklinės
- bulvės: 3
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- laiškiniai česnakai: 1 ryšulėlio
- aliejus: šlakelio
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- pomidorai: 2
- vanduo: 1,5 litro
- smulkinta kiauliena: 500 gramų
- kiaušinių tryniai: 1
- miltai: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avinžirnius užpilkite vandeniu bei palikite brinkti per visą naktį.
2. Po to daržoves nulupkite. Bulves supjaustykite kubeliais, morką griežinėliais, svogūną bei česnaką pasmulkinkite.
3. Tuomet į puodą berkite avinžirnius, sudėkite bulves, užpilkite vandeniu ir užkaiskite sriubą virti.
4. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite svogūną, česnaką ir morkas.
5. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite bei supjaustykite kubeliais. Keptuvėje daržovėms suminkštėjus, suberkite pomidorą. Pakepinkite porą minučių.
6. Į kiaulieną sudėkite kiaušinio trynį ir miltus, įberkite žiupsnį druskos. Masę išmaišykite ir formuokite nedidelius mėsos kukuliukus. Juos dėkite į sriubą.
7. Tada supilkite keptuvės turinį. Sriubą pagardinkite druska, pipirais ir pabaikite virti.
8. Pabaigoje pabarstykite susmulkintais laiškiniais česnakais.
9. Patiekite ir skanaukite!