AVIENOS SRIUBA
Kategorija: Sriubų receptai / Patiekalai iš avienos
- avienos mėsa: ~500 gramų
- avienos kauliukai: poros
- svogūnai: 2
- paprikos: 1
- morkos: 2
- bulvės: 5
- česnakas: 2 skiltelių
- avienos prieskoniai
- druska
- pipirai
- Iš pradžių puode aliejuje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kai jau suminkštėja sudėkite gabaliukais supjausytą avieną bei apkepinkite. Tuomet sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas morkas ir paprikas. Viską vėl pakepinkite, uždenkite dangčiu bei patroškinkite maždaug 30 minučių.
- Po to pabarstykite druska, pipirais ir avienos prieskoniais, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite avienos kauliukus bei virkite maždaug 90 minučių. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves bei dar palikite virti maždaug pusvalandį (avieną reikia virti ilgai, kad būtų minkšta). Kai jau išverda nuimkite nuo ugnies, įspauskite česnako, uždenkite bei palikite pastoveti 5-10 minučių. Patiekite ir mėgaukitės!
Panašūs receptai
Avienos troškinys su baklažanais
Beatos avienos troškinys su svogūnais, garstyčių padaže
Sotus avienos ragu
Kaip panaikinti avienos kvapą?
Gruziniškas avienos troškinys
Avienos plovas (plovo receptas)
Avienos šašlykas
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Kaukazietiškas avienos šašlykas
Airiškas avienos troškinys
Ant grotelių kepti avienos šonkauliukai
Keptuvėje kepti avienos gabaliukai su bulvėmis