Kreminė miško grybų sriuba

Kategorija: Grybų patiekalai / Sriubos


Kreminė miško grybų sriuba

Paskelbė:
21 Lapkričio 2022
Vakar nerealiai smagią popietę praleidau miške su visai savo šeima. Nuėjome daugiau nei 15 000 žingsnių, įveikėme 12 kilometrų ir dar radome nemažai miško grybų. Tad šiandien, kaip ir planuotai pietums buvo kreminė trinta miško grybų sriuba su grietinėle. O skonis koks puikus... Dabar rašant receptą net seilės kaupiasi. Būtinai rekomenduoju pasigaminti sriubą, pagal šį fantastišką receptą! :) 



Ingredientai


  • bulvės: 2
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • porai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • perlinės kruopos: 1 valgomojo šaukšto
  • išvirti miško grybai: 300 mililitrų
  • vanduo: 2 litrų
  • pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • šoninė: 2-4 gabaliukų (jeigu norisi)
  • grietinėlė: 200 mililitrų
  • sviestas: 30 gramų
  • krapai: pundelio


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
2. Daržoves nulupkite. Morką sutarkuokite, svogūną, porą ir česnaką supjaustykite nedideliais gabaliukais.
3. Puode ištirpinkite sviestą.
4. Sudėkite smulkintas daržoves ir pakepinkite, kol jos šiek tiek suminkštėja.
5. Tada sudėkite miško grybus, kubeliais supjaustytas bulves ir kruopas. Berkite pipirus ir druską. Užpilkite vandeniu. Virkite maždaug 30 minučių, kol kruopos išvirs ir suminkštės.
6. Supilkite grietinėlę ir sudėkite susmulkintus krapus. Užvirkite. Sriubą sutrinkite maisto smulkintuvu.
7. Keptuvėje paskrudinkite plonai pjaustytas šoninės juosteles. Sriubą pilstykite į dubenėlius ir dėkite po kelis šoninės gabaliukus (galima ir nedėti). Skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: