Trinta saldžių bulvių sriuba
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
- svogūnai: 1 (didelio)
- saldžiosios bulvės: 500 gramų
- morkos: 300 gramų
- imbiero šaknis: 8 centimetrų dydžio gabaliuko
- daržovių sultinys: 1,5 litro
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
- aitriosios paprikos: 0,5
- aitriosios paprikos drožlės: žiupsnelio (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susmulkinkite svogūną.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant vidutinio kaitrumo pakepinkite svogūnus maždaug minutę.
3. Tada sudėkite sutarkuotas morkas bei saldžią bulvę. Kepinkite dar maždaug 10 minučių.
4. Po to sudėkite sutarkuotą imbiero šaknį, aitrųjį pipirą ir kepinkite dar apie 2 minutes.
5. Tuomet sudėkite pakepintas daržoves į puodą ir užpilkite sultinį. Leiskite užvirti ir sultiniui užvirus virkite dar apie 10 minučių.
6. Paskui sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo (jeigu norisi skystesnės, įpilame dar sultinio arba vandens).
7. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais. Ant viršaus užberiame aitriosios paprikos drožlių (jeigu naudosime). Patiekiame ir skanaujame!
Aštri cukinijų sriuba
Burokėlių lapų sriuba
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Trinta paprikų sriuba
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
Žali ukrainietiški barščiai
Sriuba su porais ir lašiša
Kreminė rūgštynių sriuba su pievagrybiais pagardinta rūkyta lašiša
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Bulvienė su džiovintais grybais
Trinta smidrų sriuba
Trinta tiršta avinžirnių sriuba su daržovėmis
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Sūrio sriuba su pievagrybiais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Trinta brokolių - špinatų sriuba
RYŽIŲ SRIUBA SU KREVETĖMIS IR GRYBAIS
Trinta prancūziška bulvių ir svogūnų sriuba su grietinėle