Trinta saldžių bulvių sriuba

Kategorija: Sriubos


Trinta saldžių bulvių sriuba

Paskelbė:
28 Spalio 2023

Ingredientai

  • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • saldžiosios bulvės: 500 gramų
  • morkos: 300 gramų
  • imbiero šaknis: 8 centimetrų dydžio gabaliuko
  • daržovių sultinys: 1,5 litro
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį
  • aitriosios paprikos: 0,5
  • aitriosios paprikos drožlės: žiupsnelio (nėra būtina)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susmulkinkite svogūną.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant vidutinio kaitrumo pakepinkite svogūnus maždaug minutę.

3. Tada sudėkite sutarkuotas morkas bei saldžią bulvę. Kepinkite dar maždaug 10 minučių.

4. Po to sudėkite sutarkuotą imbiero šaknį, aitrųjį pipirą ir kepinkite dar apie 2 minutes.

5. Tuomet sudėkite pakepintas daržoves į puodą ir užpilkite sultinį. Leiskite užvirti ir sultiniui užvirus virkite dar apie 10 minučių.

6. Paskui sutrinkite sriubą iki norimo tirštumo (jeigu norisi skystesnės, įpilame dar sultinio arba vandens).

7. Pagardiname pagal savo skonį druska ir pipirais. Ant viršaus užberiame aitriosios paprikos drožlių (jeigu naudosime). Patiekiame ir skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: