Žali ukrainietiški barščiai

Kategorija: Sriubos


Žali ukrainietiški barščiai

Paskelbė:
27 Spalio 2022
Tikriausiai tradiciniai Ukrainos patiekalai Lietuvoje gyvenantiems yra labai gerai žinomi. Barščių skonis tikriausiai daugelį iš mūsų lydi nuo vaikystės.
Mūsų visai šeimai jie labai patiko, sakyčiau net labiau nei raudoni. Lengvesni, ganėtina greitai pagaminami, o skanumas... mmm... Bėgam gaminti!



Ingredientai


  • vištienos sultinys: 2 litrų (arba daržovių sultinys)
  • aliejus: 3 šaukštų
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • bulvės: 3
  • špinatai: 2-3 saujų
  • kiaušiniai: 4 (kietai virti)
  • krapai: pundelio
  • druska: pagal skonį
  • malti pipirai: pagal skonį
  • grietinėlė: 120 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia į puodą, kuriame virsite sriubą, sudėkite susmulkintas bulves, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepinkite maždaug 5 minutes.
3. Tada sudėkite susmulkintus špinatus ir patroškinkite dar kelias minutes.
4. Kepintas daržoves sudėkite į sultinį su bulvėmis, pavirkite maždaug 5 minutes.
5. Po to sudėkite kubeliais supjaustytus virtus kiaušinius, susmulkintus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
6. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: