Žali ukrainietiški barščiai
Kategorija: Sriubos
Tikriausiai tradiciniai Ukrainos patiekalai Lietuvoje gyvenantiems yra labai gerai žinomi. Barščių skonis tikriausiai daugelį iš mūsų lydi nuo vaikystės.
Mūsų visai šeimai jie labai patiko, sakyčiau net labiau nei raudoni. Lengvesni, ganėtina greitai pagaminami, o skanumas... mmm... Bėgam gaminti!
1. Pirmiausia į puodą, kuriame virsite sriubą, sudėkite susmulkintas bulves, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepinkite maždaug 5 minutes.
3. Tada sudėkite susmulkintus špinatus ir patroškinkite dar kelias minutes.
4. Kepintas daržoves sudėkite į sultinį su bulvėmis, pavirkite maždaug 5 minutes.
5. Po to sudėkite kubeliais supjaustytus virtus kiaušinius, susmulkintus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
6. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite!
Mūsų visai šeimai jie labai patiko, sakyčiau net labiau nei raudoni. Lengvesni, ganėtina greitai pagaminami, o skanumas... mmm... Bėgam gaminti!
Ingredientai
- vištienos sultinys: 2 litrų (arba daržovių sultinys)
- aliejus: 3 šaukštų
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- bulvės: 3
- špinatai: 2-3 saujų
- kiaušiniai: 4 (kietai virti)
- krapai: pundelio
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- grietinėlė: 120 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą, kuriame virsite sriubą, sudėkite susmulkintas bulves, užpilkite sultiniu ir virkite maždaug 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kepinkite maždaug 5 minutes.
3. Tada sudėkite susmulkintus špinatus ir patroškinkite dar kelias minutes.
4. Kepintas daržoves sudėkite į sultinį su bulvėmis, pavirkite maždaug 5 minutes.
5. Po to sudėkite kubeliais supjaustytus virtus kiaušinius, susmulkintus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
6. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
vistienos sultinys, aliejus, svogunai, morkos, bulves, spinatai, kiausiniai, krapai, druska, pipirai, grietinele
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
Trinta baravykų sriuba su perlinėmis kruopomis
Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Aštri cukinijų sriuba
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Bulvienė su džiovintais grybais
Burokėlių lapų sriuba
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Sriuba su porais ir lašiša
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
Pupelių sriuba su vištiena
Sotus "Žvejo" troškinys su krevetėmis ir žuvies filė
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
Šviežių daržovių pieniška sriuba
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Šiupininė sriuba
Grybų sriuba su sorų kruopomis
ŽUVIES SRIUBA
SOTI SRIUBA SU GRYBAIS