Tiršta brokolių ir sūrio sriuba

Kategorija: Sriubos / Vegetariški / Veganiški


Tiršta brokolių ir sūrio sriuba

Paskelbė:
23 Spalio 2023

Ingredientai

  • brokoliai: 3 stiklinių (atskiriame smulkiais žiedynėliais)
  • morkos: 1 stiklinės (sutarkuojame burokinės tarkos pagalba)
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
  • sultinys: 3 stiklinių (naudojame naminį sultinį, sultinio miltelius arba kubelį)
  • neutralaus skonio miltai: ~2-3 valgomųjų šaukštų (aš naudoju baltų ryžių miltus)
  • sutarkuotas čederio sūris: 1 stiklinės
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kajeno pipirai: žiupsnelio (nėra būtina)
  • druska
  • juodieji pipirai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia puode ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą.

2. Suberiame svogūnus ir pakepiname maždaug 4 minutes arba kol jie tampa lengvai auksinės spalvos.

3. Tada suberiame česnaką ir miltus. Pakepiname maždaug 60 sekundžių, kol miltai vos paruduoja.

4. Maišydami šluotele, po truputį supilame karštą sultinį, paskui grietinėlę. Maišome maždaug 4 minutes, kol sriuba sutirštėja ir nelieka miltų gumuliukų.

5. Sumažiname kaitrą iki mažos, suberiame brokolius, paprikos miltelius ir kajeno pipirus. Uždengiame puodą ir patroškiname maždaug 5 minutes.

6. Tada suberiame morkas, uždengiame puodą ir troškiname maždaug 15 minučių arba kol daržovės tampa minkštos.

7. Suberiame sūrį, įberiame druskos ir pipirų. Patiekiame ir skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: