Turkiška raudonųjų lęšių sriuba

Kategorija: Sriubos


Turkiška raudonųjų lęšių sriuba

Paskelbė:
14 Liepos 2022
Tokia kreminė lęšių sriuba yra paprastai pagaminama, bet tikrai ne prasta! Ji tikrai greitai paruošiama, lengvo skonio ir gan soti. Mano pagaminta sriuba nebuvo aštri, bet ją galite pasiruošti ir aštresnę, reikia tik įdėti daugiau čili.
Aš šį kartą patiekti su čiabata, kurią paskrudinau bei apšlaksčiau graikinių riešutų aliejumi.



Ingredientai



  • raudonieji lęšiai: 1 stiklinės (200 gramų)
  • sultinys: 1,2 litro (naminį sultinį sumaišiau su vandeniu)
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • saliero kotai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • morkos: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
  • bulvės: 1 didelės (supjaustome kubeliais)
  • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • kuminas
  • aliejus (kepimui)
  • petražolės
  • čili dribsniai
  • obuolių sidro actas (arba citrinos sultys)


  • Padažui:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių puode įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
2. Tada suberiame svogūną, morką ir salierą. Pakepiname maždaug 5 minutes, kol svogūnas tampa auksinės spalvos, o daržovės suminkštėja.
3. Suberiame česnaką, įberiame žiupsnelį kumino ir pakepiname apie 30 sekundžių.
4. Viską sumaišome su pomidorų pasta.
5. Suberiame lęšius, bulves ir sultinį. Užkaičiame, sumažiname kaitrą iki mažos ir uždengus puodą verdame maždaug 20-25 minutes arba kol lęšiai bus minkšti.
6. Įberiame druskos ir pipirų, galite dar kumino pagal savo skonį.
7. Viską sutriname maisto smulkintuvu.
8. Mažoje keptuvėje ištirpintame sviestą, sumaišome su paprika.
9. Patiekdami apšlakstome pasiruoštu padažu, obuolių sidro actu, apibarstyti petražolėmis, čili dribsniais. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: