Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
Kategorija: Sriubos
Tokia kreminė lęšių sriuba yra paprastai pagaminama, bet tikrai ne prasta! Ji tikrai greitai paruošiama, lengvo skonio ir gan soti. Mano pagaminta sriuba nebuvo aštri, bet ją galite pasiruošti ir aštresnę, reikia tik įdėti daugiau čili.
Aš šį kartą patiekti su čiabata, kurią paskrudinau bei apšlaksčiau graikinių riešutų aliejumi.
1. Iš pradžių puode įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
2. Tada suberiame svogūną, morką ir salierą. Pakepiname maždaug 5 minutes, kol svogūnas tampa auksinės spalvos, o daržovės suminkštėja.
3. Suberiame česnaką, įberiame žiupsnelį kumino ir pakepiname apie 30 sekundžių.
4. Viską sumaišome su pomidorų pasta.
5. Suberiame lęšius, bulves ir sultinį. Užkaičiame, sumažiname kaitrą iki mažos ir uždengus puodą verdame maždaug 20-25 minutes arba kol lęšiai bus minkšti.
6. Įberiame druskos ir pipirų, galite dar kumino pagal savo skonį.
7. Viską sutriname maisto smulkintuvu.
8. Mažoje keptuvėje ištirpintame sviestą, sumaišome su paprika.
9. Patiekdami apšlakstome pasiruoštu padažu, obuolių sidro actu, apibarstyti petražolėmis, čili dribsniais. Skanaujame!
Aš šį kartą patiekti su čiabata, kurią paskrudinau bei apšlaksčiau graikinių riešutų aliejumi.
Ingredientai
- raudonieji lęšiai: 1 stiklinės (200 gramų)
- sultinys: 1,2 litro (naminį sultinį sumaišiau su vandeniu)
- svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
- saliero kotai: 1 (smulkiai supjaustome)
- morkos: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
- bulvės: 1 didelės (supjaustome kubeliais)
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
- kuminas
- aliejus (kepimui)
- petražolės
- čili dribsniai
- obuolių sidro actas (arba citrinos sultys)
- Padažui:
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių puode įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
2. Tada suberiame svogūną, morką ir salierą. Pakepiname maždaug 5 minutes, kol svogūnas tampa auksinės spalvos, o daržovės suminkštėja.
3. Suberiame česnaką, įberiame žiupsnelį kumino ir pakepiname apie 30 sekundžių.
4. Viską sumaišome su pomidorų pasta.
5. Suberiame lęšius, bulves ir sultinį. Užkaičiame, sumažiname kaitrą iki mažos ir uždengus puodą verdame maždaug 20-25 minutes arba kol lęšiai bus minkšti.
6. Įberiame druskos ir pipirų, galite dar kumino pagal savo skonį.
7. Viską sutriname maisto smulkintuvu.
8. Mažoje keptuvėje ištirpintame sviestą, sumaišome su paprika.
9. Patiekdami apšlakstome pasiruoštu padažu, obuolių sidro actu, apibarstyti petražolėmis, čili dribsniais. Skanaujame!
Raktažodžiai:
lesiai, sultinys, raudonieji lesiai, sriuba, morkos, bulves, saliero kotai, salierai, cesnakas, pipirai, druska, kuminas, petrazoles
LAŠIŠOS SRIUBA SU DARŽOVĖMIS IR GRIETINĖLE
Veganiška kreminė brokolių sriuba su bulvėmis ir morkomis
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
VIŠTIENOS IR LĘŠIŲ SRIUBA
Vokiška guliašo sriuba su pupelėmis
Aštri jūros gėrybių sriuba
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PAPRIKA
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
Burokėlių lapų sriuba vos iš kelių ingredientų!
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Barščiai su rūkytais šonkauliukais ir pievagrybiais
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Lęšių sriuba
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE