Moliūgų sriuba su vištiena arba kalakutiena
Kategorija: Sriubos
Ingredientai
- sviestinis moliūgas: 1 kilogramo
- baltos pupelės (perplautos po tekančiu vandeniu): 1 skardinės (grynasis kiekis - 230 gramų)
- malta kalakutiena: 400 gramų (arba malta vištiena)
- svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
- česnakas: 2 skiltelių
- sultinys: ~3,5-4,5 stiklinės
- grietinėlė: 0,5 stiklinės (šį kartą naudojau sojų grietinėlę)
- kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
- raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- čili: žiupsnelio
- druska
- juodieji pipirai
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Moliūgo paruošimas: Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Moliūgą perpjauname perpus, išimame sėklas ir supjaustome į 8-10 dalių.
3. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį arba kol moliūgo gabaliukai suminkštėja.
4. Iškeptą moliūgą atvėsiname.
5. Moliūgą (aš pati sunaudojau ir jo žievę) kartu su sultiniu sutriname iki vientisos masės.
6. Moliūgų sriubos su kalakutiena arba vištiena paruošimas: Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
7. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5 minutes.
8. Po to suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.
9. Paskui suberiame maltą kalakutieną arba maltą vištieną, prieskonius, druską ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol ji nebebus rožinės spalvos.
10. Puode užkaičiame moliūgų tyrę iki virimo.