Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais
Kategorija: Sriubos
Dėl naudojamų rūkytų šonkauliukų, ši žirnių sriuba gaunasi tikrai skoni ir tuo pačiu labai skani. Aš asmeniškai labai retai verdu sriubas su rūkytais šonkauliukais, įprastai naudoju tiesiog "žalius". Neseniai šį receptą pamačiau vienoje knygoje ir man labai patiko, kad joje nėra jokių stebuklingų ingredientų, kurių neturėčiau namie. Tad reikėjo tik nubėgti iki parduotuvės, nusipirkti tinkamų šonkauliukų ir jau buvo galima ruošti. Rezultatas gavosi tikrai puikus, tad nusprendžiau, kad tikrai verta pasidalinti receptu ir su visais Jumis. Einame gaminti!
1. Pirmiausia į verdantį vandenį sudedame nuplautus žirnius ir mažesniais gabaliukais (po vieną kauliuką) supjaustytus rūkytos šonkaulius. Uždengę verdame ant mažos kaitros.
2. Tuo pačiu metu paruošiame sriubai užpilą.
3. Nulupame ir susmulkiname svogūną. Morką nuskutame ir stambiai sutarkuojame.
4. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pirmiausia apkepame svogūną, tada suberiame sutarkuotą morką ir dar pakepame keletą minučių.
5. Kai jau mūsų žirniai bus beveik išvirę, sudedame dvi nedideliais kubeliais supjaustytas luptas bulves. Pagardiname druska ir pipirais. Verdame, kol žirniai ir bulvės palieka minkšti.
6. Pabaigoje į sriubą įmaišome apkeptus svogūnus su morkomis ir susmulkintus žalumynus. Patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- neriebių rūkytų šonkauliukų: 300 gramų juostos
- vandens: 2500 mililitrų
- svogūnų: 1
- bulvių: 2
- morkų: 1
- aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- skaldytų džiovintų žirnių: 1 stiklinės (jeigu norisi tirštesnės sriubos, galima įdėti ir daugiau)
- druskos: žiupsnelio
- pipirų: žiupsnelio
- žalumynų: pagal skonį (aš dedu krapus ir petražoles - maždaug 3 valgomuosius šaukštus)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į verdantį vandenį sudedame nuplautus žirnius ir mažesniais gabaliukais (po vieną kauliuką) supjaustytus rūkytos šonkaulius. Uždengę verdame ant mažos kaitros.
2. Tuo pačiu metu paruošiame sriubai užpilą.
3. Nulupame ir susmulkiname svogūną. Morką nuskutame ir stambiai sutarkuojame.
4. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pirmiausia apkepame svogūną, tada suberiame sutarkuotą morką ir dar pakepame keletą minučių.
5. Kai jau mūsų žirniai bus beveik išvirę, sudedame dvi nedideliais kubeliais supjaustytas luptas bulves. Pagardiname druska ir pipirais. Verdame, kol žirniai ir bulvės palieka minkšti.
6. Pabaigoje į sriubą įmaišome apkeptus svogūnus su morkomis ir susmulkintus žalumynus. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
sonkauliukai, sriuba, zirniai, rukynti sonkauliai, sonkauliai, svogunai, bulves, morkos, dziovinti zirniai, zalumynai, pipirai, druska, krapai, petrazoles
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Žirniu sriuba kitaip
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Aštri cukinijų sriuba
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
žuvienė su perlinėmis kruopomis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Sluoksniuota mišrainė "Mimoza" su tunu
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais
Trinta brokolių sriuba su vištiena ir grietinėle
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Sriuba su porais ir lašiša
Lašiša kepta ant grotelių
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Raugintų kopūstų sriuba