Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais

Kategorija: Sriubos


Soti žirnių sriuba su rūkytais šonkauliukais

Paskelbė:
16 Balandžio 2022
Dėl naudojamų rūkytų šonkauliukų, ši žirnių sriuba gaunasi tikrai skoni ir tuo pačiu labai skani. Aš asmeniškai labai retai verdu sriubas su rūkytais šonkauliukais, įprastai naudoju tiesiog "žalius". Neseniai šį receptą pamačiau vienoje knygoje ir man labai patiko, kad joje nėra jokių stebuklingų ingredientų, kurių neturėčiau namie. Tad reikėjo tik nubėgti iki parduotuvės, nusipirkti tinkamų šonkauliukų ir jau buvo galima ruošti. Rezultatas gavosi tikrai puikus, tad nusprendžiau, kad tikrai verta pasidalinti receptu ir su visais Jumis. Einame gaminti! 



Ingredientai



  • neriebių rūkytų šonkauliukų: 300 gramų juostos
  • vandens: 2500 mililitrų
  • svogūnų: 1
  • bulvių: 2
  • morkų: 1
  • aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
  • skaldytų džiovintų žirnių: 1 stiklinės (jeigu norisi tirštesnės sriubos, galima įdėti ir daugiau)
  • druskos: žiupsnelio
  • pipirų: žiupsnelio
  • žalumynų: pagal skonį (aš dedu krapus ir petražoles - maždaug 3 valgomuosius šaukštus)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia į verdantį vandenį sudedame nuplautus žirnius ir mažesniais gabaliukais (po vieną kauliuką) supjaustytus rūkytos šonkaulius. Uždengę verdame ant mažos kaitros.
2. Tuo pačiu metu paruošiame sriubai užpilą.
3. Nulupame ir susmulkiname svogūną. Morką nuskutame ir stambiai sutarkuojame.
4. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pirmiausia apkepame svogūną, tada suberiame sutarkuotą morką ir dar pakepame keletą minučių.
5. Kai jau mūsų žirniai bus beveik išvirę, sudedame dvi nedideliais kubeliais supjaustytas luptas bulves. Pagardiname druska ir pipirais. Verdame, kol žirniai ir bulvės palieka minkšti.
6. Pabaigoje į sriubą įmaišome apkeptus svogūnus su morkomis ir susmulkintus žalumynus. Patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: