Grybų sriuba su sorų kruopomis

Kategorija: Grybų patiekalai / Sriubos


Grybų sriuba su sorų kruopomis

Paskelbė:
21 Geg. 2022
Labiausiai po savo atostogų arba įvairiausių švenčių, kai suvalgoma daugiau maisto nei įprastai, aš pasiilgstu sriubos. Man tada ji tampa tiesiog privaloma. Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti nuostabios grybų sriubos receptų. Jai pagaminti taip pat naudosime sorų kruopas, kurios įvairiose sriubose labai tinka.


Ingredientai



  • virti miško grybai: 0,5 litro
  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • daržovių sultinys: 2 litrų
  • lauro lapai: 2
  • sorų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: pagal skonį (naudoju "Inka sun salt" druską iš "Druskos namai")
  • šviežiai grūsti pipirai: pagal skonį (naudoju "Cubeb" iš "Druskos namai")
  • krapai: ryšulėlio
  • grietinė: pagal skonį (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sorų kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu.
2. Daržoves nulupkite. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką griežinėliais, o bulves tiesiog kubeliais.
3. Tada puode ištirpinkite sviestą.
4. Jame pakepinkite česnaką, svogūną bei morkas.
5. Kai jau daržovės suminkštėja, sudėkite bulves ir grybus. Užpilkite sultiniu. Meskite lauro lapą. Suberkite sorų kruopas. Užkaiskite sriubą virti.
6. Bebaigiant virti pagardinkite druska, šviežiai grūstais pipirais ir susmulkintais krapais.
7. Sriubą pilstykite į pasirinktus dubenėlius ir jeigu norisi pagardiname šaukštu grietinės. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: