Sotus avienos ragu
Kategorija: Aviena
Kai prieš akis ilgesnis vakaras namuose, ryžkitės pasigaminti avienos ragu – šis ilgai puode burbuliavęs troškinys taps puikiu priedu prie makaronų, ryžių, o jei išsivirsite daugiau, juo mėgausitės ir kitą dieną.
INGREDIENTAI
- Aviena 800 g kumpio su kaulu
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kumpis 100 g rūkyto, supjaustyto smulkiais gabaliukais
- Svogūnai 1 vnt. supjaustyto smulkiais gabaliukais
- Morkos 1 vnt. supjaustyta smulkiais gabaliukais
- Salierų stiebai 1 vnt. supjaustytas smulkiais gabaliukais
- Vynas 1 st. baltojo
- Kuminai 1 arbat. š. maltų
- Džiovintos saldžiosios raudonosios paprikos dribsnių 5 g
- Pomidorų tyrė 3 valg. š.
- Jautienos sultinys 500 ml tinka ir pagamintas iš ekologiško kubelio
KAIP GAMINTI
1. Nusausinkite avienos gabalą ir dosniai pabarstykite druska ir pipirais. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinio karščio ugnies ir pakepinkite avienos gabalą iš visų pusių, kol apskrus. Išimkite iš puodo ir atidėkite.
2. Jei liko mažai riebalų, įpilkite dar kiek aliejaus ir suberkite svogūno, saliero ir morkos gabalėlius. Pakepinkite kelias minutes maišydami, tačiau neleiskite skrusti. Suberkite kuminą, paprikos dribsnius, supilkite vyną ir nugrandykite bet kokius prikibusius gabaliukus, palaukite, kol maždaug pusė skysčio nugaruos, o tada įmaišykite pomidorų tyrę.
3. Dėkite atgal į puodą avienos gabalą ir užpilkite tiek sultinio, kad mėsa būtų apsemta, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir uždengę puodą troškinkite apie porą valandų – mėsa turi tapti minkštutėlė.
4. Išmkite mėsą iš puodo, pašalinkite kaulą, suplėšykite ją gabaliukais ir grąžinkite į susidariusį daržovių padažą. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
5. Patiekite su makaronais, ryžiais, kuskusu, nepamirškite šalia paruošti ir sezoninių žalumynų salotų. Ragu bus skanus ir kitą dieną.
2. Jei liko mažai riebalų, įpilkite dar kiek aliejaus ir suberkite svogūno, saliero ir morkos gabalėlius. Pakepinkite kelias minutes maišydami, tačiau neleiskite skrusti. Suberkite kuminą, paprikos dribsnius, supilkite vyną ir nugrandykite bet kokius prikibusius gabaliukus, palaukite, kol maždaug pusė skysčio nugaruos, o tada įmaišykite pomidorų tyrę.
3. Dėkite atgal į puodą avienos gabalą ir užpilkite tiek sultinio, kad mėsa būtų apsemta, sumažinkite kaitrą iki silpnos ir uždengę puodą troškinkite apie porą valandų – mėsa turi tapti minkštutėlė.
4. Išmkite mėsą iš puodo, pašalinkite kaulą, suplėšykite ją gabaliukais ir grąžinkite į susidariusį daržovių padažą. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
5. Patiekite su makaronais, ryžiais, kuskusu, nepamirškite šalia paruošti ir sezoninių žalumynų salotų. Ragu bus skanus ir kitą dieną.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS
Kiaušinius dažome natūraliai
Pomidorų ir rūkyto sūrio sriuba
Rūkyto kumpio suktinukai
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
AVIENOS SRIUBA
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Šventėms – tortas „Snickers“
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Prancūziška svogūnų sriuba
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Šaltibarščiai Kitaip
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Jautienos troškinys su daržovėmis