Avienos plovas (plovo receptas)
Kategorija: Patiekalai iš avienos

Ingredientai
- aviena: 500 gramų
- aliejus
- svogūnai: 3
- morkos: 5
- ryžiai: pagal skonį
- druska
- pipirai
- paprikos: 1 (nebūtina)
- lauro lapai: 1
- malta kalendra
- česnakas
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių avieną supjaustome nedideliais gabaliukais bei paliekame su prieskoniais maždaug 30 minučių. Tuomet gerai apskrudiname mėsą, suverčiame viską į puodą, ir 10 minučių troškiname.
2. Kai jau morkos suminkštės - dėkite ryžius. Ryžius dėkite į puodą su mesa bei užpilkite verdančio vandens tiek, kad apsemtų ir būtų maždaug 2 centimetrais daugiau vandens, negu ryžių su mėsa. Troškinkite maždaug 15 minučių, po to dar 20 minučių leiskite pastovėti. Patiekite ir skanaukite!
Panašūs receptai

AVIENOS PLOVAS

Tikras plovas kazane su aviena

Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)

Avienos plovas

AVIENOS SRIUBA

Tiršta avienos sriuba

Troškinta aviena su kopūstais

Troškinta aviena su kopūstais

Sotus avienos ragu

AVIENOS ŠAŠLYKAS

Avienos troškinys su baklažanais

Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais