Avienos troškinys su baklažanais
Kategorija: Mėsos patiekalai / Aviena
Žinau, kad yra žmonių, kurie tiesiog nevalgo avienos. Man asmeniškai tai labai skani mėsa, tik gaila, kad ganėtinai retai turiu jos namuose, tad eksperimentuoti dažnai negaliu. Todėl šį kartą pasirinkau laiko patikrintą receptą su baklažanais. Pasidalinu ir su Jumis! ;)
1. Pirmiausia avieną pabarstykite druska bei pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Apkepkite mėsos gabalėlius, kol gražiai apskrus. Kepant įmeskite į keptuvę kartu ir šalavijo lapelius. Aliejus prisigers jo aromato, kurį perteiks ir mėsai.
4. Tada daržoves, kurias reikia nulupkite.
5. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
6. Morką supjaustykite apystambiais gabaliukais, baklažaną riekelėmis, česnaką pasmulkinkite.
7. Tuomet į keptuvę suberkite svogūnus bei česnakus, pakepinkite, kol šie suminkštės bei apskrus.
8. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, perliekite lediniu vandeniu, nulupkite odeles ir supjaustykite stambiais gabaliukais.
9. Po to į keptuvę dėkite morkas, baklažanus ir pomidorus, įberkite šiek tiek druskos, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 60 minučių.
10. Pasmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Jais pabarstykite troškinį. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- baklažanai: 0,5
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- aviena su kauliuku: 500 gramų
- pomidorai: 2
- šalavijo lapeliai: kelių
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- vanduo: 1 stiklinės
- aliejus: šlakelio
- krapai: pundelio
- svogūnų laiškai: pundelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avieną pabarstykite druska bei pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Apkepkite mėsos gabalėlius, kol gražiai apskrus. Kepant įmeskite į keptuvę kartu ir šalavijo lapelius. Aliejus prisigers jo aromato, kurį perteiks ir mėsai.
4. Tada daržoves, kurias reikia nulupkite.
5. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
6. Morką supjaustykite apystambiais gabaliukais, baklažaną riekelėmis, česnaką pasmulkinkite.
7. Tuomet į keptuvę suberkite svogūnus bei česnakus, pakepinkite, kol šie suminkštės bei apskrus.
8. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, perliekite lediniu vandeniu, nulupkite odeles ir supjaustykite stambiais gabaliukais.
9. Po to į keptuvę dėkite morkas, baklažanus ir pomidorus, įberkite šiek tiek druskos, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 60 minučių.
10. Pasmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. Jais pabarstykite troškinį. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
baklazanai, morkos, svogunai, aviena, pomidorai, druska, pipirai, vanduo, aliejus, krapai, svogunu laiskai
AVIENOS SRIUBA
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
SALOTOS SU BAKLAŽANAIS
AVIENOS ŠAŠLYKAS
Salotos su aviena
Sotus avienos ragu
Skaniausias kiaulienos troškinys su kopūstais
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Burokėlių mišrainė su lęšiais ir silke
Traškūs baklažanai kinietiškai
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Vištienos skrandukų ir širdelių troškinys su grietinėle ir daržovėmis
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Nesaldus pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Vištienos arba kalakutienos ir bulvių apkepėlė
Špinatų ir avokadų salotos
Avienos šašlykas
Kaukazietiškas avienos šašlykas
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Moussaka - mėsos apkepas iš faršo su cukinijomis (arba baklažanais)