Airiškas avienos troškinys
Kategorija: Aviena
Ingredientai
- aviena: 1 kilogramo
- bulvės: 1 kilogramo
- svogūnai: 3 (didelių)
- morkos: 2-3
- prieskoninės žolelės (petražolės ir/arba čiobrelio šakelė, lauro lapelis)
- druska
- šviežiai grūsti juodieji pipirai
- avienos sultinys: 3-4 puodelių (arba vanduo)
- susmulkinti petražolių lapeliai
- airiška sodos duona
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avieną supjaustome didokais gabaliukais.
2. Bulves, morkas ir svogūnus nuplauname, nulupame ir supjaustome: svogūnus pusžiedžiais, morkas griežinėliais, bulves - riekelėmis, skiltelėmis arba nemažais gabaliukais. Gaminant šį troškinį, nei mėsos, nei daržovių apkepinti nereikia.
3. Tada ant didelio troškintuvo dugno dedame maždaug trečdalį svogūnų, morkų ir bulvių, ant jų - pusę avienos; pabarstome druska bei grūstais pipirais.
4. Po to dedame pusę likusių svogūnų, morkų ir bulvių, o ant jų - visą avieną. Pabarstome druska, pipirais, dedame prieskonines žoleles.
5. Viską užklojame likusiais svogūnais, morkomis ir bulvėmis, dar kartą pabarstome druska bei pipirais.
6. Daržoves ir mėsą užpilame sultiniu ar vandeniu, užviriname ant viryklės, uždengiame dangčiu ir dedame į nelabai karštą (~160 laipsnių temperatūros) orkaitę maždaug 3 valandoms.
7. Bebaigiant troškinti patikrinti, ar užtenka druskos ir pipirų. Kai mėsa ir bulvės bus visai minkštos, išimame prieskonines žoleles, o troškinį supilstome į dubenėlius ir papuošiame smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
8. Valgant tradiciška patiekti sodos duonos, kuria itin patogu išdažyti troškinio padažą. Skanaus!