Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba
Kategorija: Sriubos
Ką galiu pasakyti? Tiesiog labai, labai skani sriuba. Mano šeima nevalgo pomidorų apdorotų(keptų, troškintų, virtų...), tad ši sriuba yra mano pati pačiausia, kurią valgau viena ir nė su niekuo nereikia jos dalintis. Darausi pagal savo skonį, o jis niekada dar manęs nenuvylė.
Po truputį ateina tas metas, kai visi vešimės iš kaimo pomidorus, paprikas ir kitą gėrį, o namuose galvosime, kaip jį sunaudoti. Tai va, puikus receptas sriubų mėgėjams, o ypač pomidorų sriubos. Tai puikus patiekalas tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. O jei norisi sočiau, į sutrintą sriubą įdėkite virtų ryžių.
Ingredientai:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, paprikas, svogūną ir česnakus. Pašlakstykite aliejumi, čiobrelio šakelėmis ir dėkite kepti į orkaitę apie 30 min. Į trintuvą sudėkite keptas (odeles nuimkite) daržoves ir įpilkite vyno actą, suberkite cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Daržovių masę praskieskite karštu sultiniu ir pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska bei baziliko lapeliais.
Po truputį ateina tas metas, kai visi vešimės iš kaimo pomidorus, paprikas ir kitą gėrį, o namuose galvosime, kaip jį sunaudoti. Tai va, puikus receptas sriubų mėgėjams, o ypač pomidorų sriubos. Tai puikus patiekalas tiek pietums, tiek lengvai vakarienei. O jei norisi sočiau, į sutrintą sriubą įdėkite virtų ryžių.
Ingredientai:
- 400 g pomidorų;
- 2 raudonos paprikos;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 mažas pundelis šviežio čiobrelio;
- 180 ml sultinio;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas raudono vyno acto;
- 1 šaukštas cukraus;
- baziliko lapeliai;
- pagal skonį druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, paprikas, svogūną ir česnakus. Pašlakstykite aliejumi, čiobrelio šakelėmis ir dėkite kepti į orkaitę apie 30 min. Į trintuvą sudėkite keptas (odeles nuimkite) daržoves ir įpilkite vyno actą, suberkite cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Daržovių masę praskieskite karštu sultiniu ir pavirkite kelias minutes. Pagardinkite druska bei baziliko lapeliais.
Kiaušinius dažome natūraliai
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Jautienos troškinys su daržovėmis
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Itališka peperonata
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventėms – tortas „Snickers“
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Baltas padažas kotletams
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną
CUKINIJŲ, PAPRIKŲ IR BAKLAŽANŲ TROŠKINYS