Čili sriuba (aštri sriuba)

Kategorija: Sriubos


Čili sriuba (aštri sriuba)

Paskelbė:
24 Vasario 2022
Mano gyvenime egzistuoja dvi čili sriubos, kurias aš gaminu. Štai viena iš jų.


Ingredientai



  • vanduo: 600-800 mililitrų (priklauso nuo norimo sriubos tirštumo)
  • pomidorai: 800 gramų
  • faršas: 300-400 gramų
  • konservuotos raudonosios pupelės: 400 gramų skardinės (grynasis svoris 200 gramų)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • česnakas: 3 skiltelių
  • raudonosios paprikos: 1
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • Provanso žolelių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio (arba baziliko, raudonėlio, rozmarino)
  • juodieji pipirai
  • čili pipirai (arba čili padažas)
  • fermentinis sūris (sriubos patiekimui)


Recepto paruošimas



1. Pradžioje pomidorus, papriką, svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais, užpilkite vandeniu, suberkite cukrų, druską, pipirus, žoleles, ir virkite, kol daržovės suminkštėja. Tuo metu keptuvėje pakepinkite faršą su trupučiu mėgiamų prieskonių.
2. Tuomet išvirusias daržoves sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Sudėkite pupeles (mano buvo konservuotos pomidorų padaže, tad supyliau su visu skysčiu), faršą, smulkintą česnaką bei dar maždaug 10 minučių maišydami sriubą pavirkite.
3. Patiekdami dubenėlyje užbarstykite tarkuoto sūrio. Čili pipirus arba padažą aš patiekiu atskirai, kad kiekvienas sau įsidėtų, kiek reikia – juk ne visi mėgsta vienodą aštrumą. Labai gardu su balta skrudinta duona.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: