Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais

Kategorija: Sriubos


Keptų pomidorų ir pupelių sriuba su ančiuviais

Paskelbė:
01 Kovo 2024

Ingredientai


  • vyšninių pomidorų: 250 gramų
  • konservuotų pomidorų: 800 gramų
  • svogūnų: 1
  • česnako: 4 skiltelių
  • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
  • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
  • konservuotų baltųjų pupelių: 1 skardinės
  • ančiuvių filė: 3
  • vištienos arba daržovių sultinio: 750 mililitrų
  • baziliko
  • rozmarino
  • tarkuoto parmezano
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pomidorus sudėkite į kepimo skardą arba ant folija išklotos skardos, pašlakstykite aliejumi ir kartu su 2 skiltelėmis česnako kepkite orkaitėje (180 laipsnių), kol odelės pajuos.

2. Tada giliame puode alyvuogių aliejuje apkepinkite susmulkintus svogūnus, tuomet sudėkite keptus pomidorus. Sukrėskite konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, raudonėliais, cukrumi ir šiek tiek patroškinkite.

3. Po to įdėkite pomidorų pastos, pilkite konservuotas pupeles ir sultinį. Virkite uždengę ant nedidelės kaitros maždaug 20 minučių.

4. Prieš pat pabaigą įspauskite česnako ir sudėkite šviežio baziliko lapelius.

5. Išvirtą sriuba sutrinkite ir sudėkite supjaustytus ančiuvius.

6. Patiekite su tarkuotu sūriu. Skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: